6. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Televízny prenos tradičného príhovoru dánskej kráľovnej Margaréty II. (76), ktorý v krajine na Jutskom polostrove sleduje viac ako dva milióny občanov, narušil v tomto roku zrejme hackerský útok.
Televízny signál bol tentoraz rušený a tak sa mnohí sklamaní Dáni snažili pozrieť si prejav prostredníctvom webu, čo viedlo k preťaženiu internetových stránok verejnoprávnej televízie DR.
Dánska polícia zadržala dnes 51-ročného muža, ktorý čelí podozreniu, že sa postaral o komplexné narušenie prevádzky televízneho vysielania, informovali vyšetrovatelia. Súčasne poznamenali, že v tejto súvislosti došlo k vykonaniu domových prehliadok a zaisteniu technických zariadení.
Novoročný príhovor dánskej kráľovnej sa vysiela obvykle na Silvestra o 18.00 hod.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

V súvislosti s júlovým pokusom o štátny prevrat zadržala turecká polícia vo štvrtok dvoch zamestnancov holdingu Dogan, ktorý vlastní aj noviny Hürriyet, tlačovú agentúru Dogan a TV CNN Türk. Hlavného právneho poradcu a bývalého výkonného riaditeľa podozrieva z napojenia
na hnutie duchovného Fethullah Gülen. Razie sa podľa holdingu zamerala iba na kancelárie a byty oboch zadržaných.

Ferdo Mravec, Krtko či Broučci. 50 tisíc položiek z dielne legendárneho Krátkeho filmu skončilo po trochu divokej privatizácii v 90. rokoch minulé-
ho storočia v rukách súkromného vlastníka. Na filmové pásy či cenné bábky nemá štát ako dohliadať. Netuší ani, v akom stave sa podstatná časť národného kultúrneho dedičstva nachádza. Umelci z Akadémie výtvarných umení teraz apelujú na české ministerstvo kultúry, aby situáciu zmenilo. "Ministerstvo nemôže zasahovať do činnosti súkromnoprávnych subjektov, "uviedla hovorkyňa rezortu Simona Cigánková.

Zdroj: ČT TXT