6. 1. 2017

Zomrel Jozef Polešenský

Zomrel Jozef Polešenský

Vo veku 59 rokov zomrel vo štvrtok 5. januára bývalý popredný slovenský chodec, neskôr tréner a novinár Jozef Polešenský. Rodák z Trnavy (28. 12. 1957) takmer celý život zasvätil športu - najskôr ako futbalista, neskôr sa venoval atletike, predovšetkým chôdzi. Na 20 km bolo jeho životné maximum 1:31:17 h, na 50 km 4:54:43 h. Oba tieto výkony dosiahol na vojenskej základnej službe v Dukle Banská Bystrica v roku 1982.
Po skončení kariéry sa v Banskej Bystrici venoval trénerskej práci, bol asistentom trénera československej seniorskej reprezentácie, viedol juniorskú reprezentáciu a jeho rukami prešlo viacero generácií chodcov v Športovom gymnáziu v Banskej Bystrici. V druhej polovici 90. rokov 20. storočia sa začal venovať športovej novinárčine. Jeho nezameniteľný prejav mohli počuť fanúšikovia na takmer všetkých významných slovenských atletických súťažiach (Dudinská päťdesiatka, Záhorácka dvadsiatka, Banskobystrická latka, Atletický most a mnoho ďalších).
Jozef Polešenský pôsobil ako regionálny spravodajca v tlačových agentúrach SITA a TASR, bol reportérom Rádia Lumen i trnavskej rozhlasovej stanice Forte, spolupracoval aj s banskobystrickou internetovou televíziou ESO.
Posledná rozlúčka s Jozefom Polešenským sa uskutoční vo štvrtok 12. januára 2017 o 14.00 h v krematóriu v Banskej Bystrici-Kremničke. Česť jeho pamiatke!

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.