5. 1. 2017

Zomrel Klaus Wildbolz

Zomrel Klaus Wildbolz

Po krátkej ťažkej chorobe zomrel v rodnej Viedni vo veku 79 rokov herec Klaus Wildbolz - populárny predovšetkým v nemecky hovoriacich krajinách, a to vďaka viacerým televíznym seriálom.
Umelec, ktorý mal za sebou štúdium i vojenskú službu v krajine Helvétov, kde mal korene, sa po absolvovaní Reinhardtovho (hereckého) semináru uplatnil najskôr na viacerých divadelných scénach a od polovice 60. rokov minulého storočia aj na televíznej obrazovke.
Medzi seriály, v ktorých Wildbolz dostal herecké príležitosti, patria okrem iných Soko 5113, Ringstrassenpalais, Die Männer vom K3, ako aj slovenským divákom známe seriály Doktor z hôr alebo Zámocký hotel Orth. Zosnulý umelec však hosťoval aj v epizódach kriminálnych seriálov ako Komisár, Derrick alebo Miesto činu, ako aj v seriáli Klinika v Čiernom lese. Nechýbal ani v Lodi snov a Hoteli snov.
Wildbolz bol aj úspešným moderátorom televíznych šouprogramov, nahral gramoplatňu, prednášal na univerzite, účinkoval na striebornom plátne okrem iného po boku Avy Gardnerovej a Timothyho Daltona či pôsobil v dabingu.
Výrazným spôsobom zasiahlo vášnivého milovníka oldtimerov úmrtie manželky Barbary na následky nádorového ochorenia spred ôsmich rokov.
Zosnulý sa v charitatívnej oblasti angažoval v prospech organizácií podporujúcich deti v núdzi.

Copyright © TASR 2016