16. 1. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Český prezident Miloš Zeman prijal pozvanie televízií Nova, Barrandov, Prima a ČT, kde sa pred druhým kolom prezidentských volieb zúčastní duelu so svojím protikandidátom Jiřím Drahošom. Informoval o tom na Twitteri prezidentov hovorca Jiří Ovčáček.
      "Pán prezident prijal ponuku týchto televíznych staníc zúčastniť sa na dueloch s Jiřím Drahošom: NOVA, BARRANDOV, PRIMA a ČT," napísal na Twitteri Ovčáček.
      Podľa Ovčáčka sa Zeman v druhom kole chystá v kampani zamerať hlavne na televízne duely, hoci pôvodne akékoľvek televízne diskusie odmietal, napísal internetový server Lidovky.cz.
      V piatkovom a sobotňajšom prvom kole prezidentských volieb v Česku zvíťazil Zeman so ziskom 38,56 percenta, na druhom postupovom mieste skončil akademik Jiří Drahoš, ktorého podporilo 26,60 percenta zúčastnených voličov. Obaja tak postúpili do druhého kola volieb, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. a 27. januára.

Copyright © TASR 2018



Vedenie britskej verzie módneho časopisu Vogue ukončilo spoluprácu so známymi fotografmi Mariom Testinom a Bruceom Weberom, ktorí boli v USA obvinení zo sexuálneho obťažovania modelov. K rovnakému kroku siahol aj britský výrobca luxusného tovaru Burberry a ďalšie značky ho zvažujú, informovala britské médiá.
Britská mutácia Vogue svoje rozhodnutie oznámila po tom, čo vplyvná umelecká riaditeľka jej vydavateľa Condé Nast Anna Wintour z New Yorku oznámila, že spoločnosť už týmto fotografom nebude „v dohľadnej dobe“ dávať žiadne zákazky. Tým v podstate odstavila dve najznámejšie mená vo svete módy, komentoval rozhodnutie britský denník The Guardian.
O niekoľkých obvineniach vznesených voči hviezdnym fotografom informoval ako prvý americký denník The New York Times. Nevhodného správania voči mužským kolegom sa podľa ich svedectva fotografi dopúšťali v polovici 90. rokov. Obaja umelci to prostredníctvom svojich advokátov popreli.
Šesťdesiattriročný peruánsky rodák M. Testino pravidelne fotografoval aj britskú kráľovskú rodinu. Je napríklad autorom januárové obálky amerického Vogue, na ktorej je tenisová šampiónka Serena Williamsová a jej niekoľkomesačná dcéra. Fotil napríklad aj pre luxusné značky Gucci, Versace, Chanel, Hugo Boss, Michael Kors, Estée Lauder alebo Lancome.
Sedemdesiatjedenročný B. Weber pracoval napríklad pre módne spoločnosti Abercrombie & Fitch, Calvin Klein a Ralph Lauren.

Copyright © ČTK 2018