15. 1. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec George Clooney si po takmer 20 rokoch opäť zahrá v seriáli. Účinkovať bude v minisérii Hlava XXII, ktorú bude aj produkovať a režírovať. Pre portál The Hollywood Reporter to povedala šéfka produkčnej spoločnosti Paramount Television Amy Powell. Predlohou bude rovnomenná protivojnová kniha z roku 1961 od amerického spisovateľa Josepha Hellera. Pozostávať bude zo šiestich epizód, pričom za každú by mal Clooney podľa Powell zinkasovať milión dolárov.
Päťdesiatšesťročný George Clooney sa preslávil ako doktor Doug Ross v seriáli Pohotovosť (1994 - 2009), kde účinkoval v rokoch 1994 - 1999 a následne sa vrátil ešte v jednej epizóde v roku 2000 a jednej v roku 2009. Známy je tiež z filmov Od súmraku do úsvitu (1996), Traja králi (1999), Dokonalá búrka (2000), Michael Clayton (2007), Lietam v tom (2009), Deti moje (2011), Gravitácia (2013), Pamiatkari (2014), Krajina zajtrajška (2015), Hra peňazí (2016), Ave, Caesar! (2016) či krimikomédie Dannyho jedenástka (2001) a jej pokračovaní Dannyho dvanástka (2004) a Dannyho trinástka (2007). Na konte má dva Oscary, ktoré získal za herecký výkon v snímke Syriana (2005) a ako jeden z producentov filmu Argo (2012), a tiež tri Zlaté glóbusy, pričom v roku 2015 si prevzal aj cenu Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo. Režíroval snímky Dobrú noc a veľa šťastia (2005), Leatherheads (2008), Deň zrady (2011), Pamiatkari (2014) alebo Suburbicon: Temné predmestie (20174).


Európska únia vytvorila skupinu expertov, ktorí majú za úlohu navrhnúť spôsoby, ako vyriešiť problém šírenia nepravdivých informácií. Tím 39 ľudí, ktorý mal prvú schôdzu v pondelok, musí zistiť vážnosť problému a určiť, kto a ako s ním bude musieť bojovať. Svoje návrhy majú Európskej komisii predložiť do konca apríla. "Falošné správy sa šíria znepokojujúcou rýchlosťou. Ohrozujú reputáciu médií a prospech demokracie," uviedla eurokomisárka Mariya Gabriel.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Pražský hrad bude o účasti prezidenta Miloša Zemana v televíznych dueloch pred druhým kolom volieb hlavy štátu informovať v utorok. Na twitteri to uviedol hovorca Jiří Ovčáček. Zeman v sobotu pripustil, že debaty prestane na rozdiel od doterajšieho priebehu kampane odmietať. Po sčítaní väčšiny hlasov Zeman cez víkend povedal, že by mohol ísť do viac ako jednej diskusie, avšak tri už by podľa neho divákov nudili.
"Zajtra (v utorok) oznámim podrobnosti o účasti pána prezidenta v TV dueloch. Kampaň má byť o názoroch! A presne tak budeme postupovať," uviedol na twitteri Ovčáček. Ešte v decembri hovorca Zemanová účasť v debatách medzi oboma kolesami volieb vylučoval. Českému rozhlasu povedal, že prezident v marci 2017 oznámil, že do debát nepôjde pred prvým, ani druhým kolom.
Zemanov protikandidát Jiří Drahoš cez víkend uviedol, že ak budú debaty oboch uchádzačov o funkciu prezidenta dve a každý z kandidátov bude voliť, kde sa uskutoční jedna z nich, vyberie si Českú televíziu. Zeman na otázku TV Prima uviedol, že by jednu z debát mohla hostiť táto stanica, Českú televíziu dlhodobo kritizuje.
Druhé kolo volieb sa bude konať 26. a 27. januára. Zeman a Drahoš by sa pred ním v debate mohli priamo stretnúť prvýkrát. Kvôli Zemanovmu postoju doteraz diskutovalo len osem ostatných kandidátov, ktorí ho vyzvali v prvom kole. Zeman svoju neúčasť v diskusiách zdôvodňoval tým, že voliči jeho názory a postoje poznajú z piatich rokov vo funkcii.

opyright © ČTK 2018