6. 6. 2018

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ



Sťažnosť na vysielanie RTVS a program OTO zo 17. marca, neuznala Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) ako opodstatnenú. Po stredajšom zasadnutí RVR o tom TASR informovala hovorkyňa rady Lucia Michelčíková.
"Išlo o dva podnety, v oboch prípadoch odzneli podľa sťažovateľov vo vysielaní tendenčné politické vyjadrenia a nevhodné sexuálne narážky," konkretizovala obsah sťažností hovorkyňa RVR.
Podobnými sťažnosťami sa zaoberala necelý týždeň po vysielaní programu aj Rada RTVS. "Odvysielaný program, i napriek trom sexistickým vetám Milana Kňažka, sa nijakým spôsobom nespreneveril svojmu verejnoprávnemu poslaniu," uviedol vtedy v rámci diskusie generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.
Zároveň zdôraznil, že išlo o tri vety, nie o celý Kňažkov príhovor. "To, čo povedal na podporu mladých ľudí, organizujúcich zhromaždenia Za slušné Slovensko, to bolo úplne v poriadku," zdôraznil. "Ale tie vety o tom, že kto čo chytil, to považujem za zneužitie verejnoprávneho priestoru, za úplný suterén a niečo, čo je nehodné Milana Kňažka," povedal Rezník.
V priamom prenose zo slávnostného galavečera ankety televíznych osobností OTO na obrazovke RTVS sa vo svojom príhovore, pri uvedení do siene slávy, dotkol herec Milan Kňažko aktuálnej politicko-spoločenskej situácie. Vyjadril podporu občianskym zhromaždeniam a zároveň sa sarkasticky vyjadril na adresu rekonštrukcie vlády.

Copyright ©TASR 2018