8. 6. 2018

TASR NEWS

TASR NEWS

Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) pripravila pre odberateľov spravodajského servisu nový produkt s názvom Kalendárium. Ide webovú aplikáciu, ktorá v prehľadnej forme zaznamenáva očakávané podujatia.
„Kalendárium je inteligentný pomocník pre novinárov, editorov, šéfredaktorov, tlačové oddelenia i komerčný sektor. Je to webová aplikácia, pracujeme na mobilnej verzii. Cena Európskej Aliancie tlačových agentúr EANA, ktorú sme v minulom roku získali, je pre TASR výzvou, aby sme naďalej pokračovali v inováciách. Chceme byť užitočná agentúra pre klientov i pre verejnosť," povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.
TASR v rámci Kalendária poskytne možnosti vytvárať si vlastné prehľady použitím viacerých filtrov a ich kombináciou. Klient si zvolí systém vytvorenia prehľadu z podujatí, ktoré budú do tejto databanky vkladať redakcie.
„V Kalendáriu budú informácie o očakávaných udalostiach kategorizované podľa miesta konania v príslušnom kraji. Aplikácia umožňuje vytvoriť si prehľad denný, týždenný či mesačný. Klienti si môžu udalosti zoradiť aj podľa oblasti zamerania, teda či ide o politiku, ekonomiku, kultúru a pod. Okrem toho v aktuálny deň, prípadne v istom predstihu, bude mať klient prehľad aj o tom, akým spôsobom bude pokrývať podujatie TASR," vysvetlil šéfredaktor spravodajstva TASR Marián Kolár.
Doplnil, že do systému budú udalosti vkladať pracovníci agentúry priebežne, podľa toho, ako o nich budú informovať organizátori. Výhodou nového produktu je aj to, že po vygenerovaní prehľadu na základe zvolených kritérií sa vytvorí chronologicky radený zoznam v tabuľke, ktorú je možné vytlačiť či preniesť do iného systému pre potreby editovania.
Vstup do Kalendária je možný cez www.tasr.sk, rovnako aj cez klientsku zónu, kde je zaradené medzi servismi pod označením Prehľady.