4. 10. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka



Lívia Kňažíková, obhajkyňa údajného sprostredkovateľa vraždy Jána Kuciaka Zoltána A. pre TV Markíza potvrdila, že jej klient spolupracuje s vyšetrovacím tímom. Ako ďalej informuje portál tvnoviny.sk, potvrdila aj medializované informácie, že Zoltán A. označil za objednávateľa vraždy podnikateľa Mariána K. "O tom, v akom vzťahu bol Zoltán A. s Alenou Zs., ktorú polícia zatiaľ označuje za objednávateľku vraždy, vraj nevie. Advokátka tiež potvrdila, že netuší, za čo jej klient dlhoval peniaze podnikateľke z Komárna," napísal portál.


Všetky informácie, ktoré bolo možné v súčasnom štádiu trestného konania v prípade Kuciak sprístupniť médiám poskytol generálny prokurátor a dozorujúci prokurátor na pondelkovej tlačovej besede. "Nad rámec poskytnutých informácií sa v súčasnosti vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme vyjadrovať," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.
Jeden z obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, podnikateľ z Komárna Zoltán A., vypovedal, že vraždu si objednal podnikateľ Marián K. V stredu to napísal Denník N s tým, že informáciu potvrdili zdroje z prostredia vyšetrovania. Mariána K. v zápätí v utorok eskortovali z bratislavského Justičného paláca do väznice v Leopoldove. Marián K. z objednávky vraždy obvinený nie je, uvádza ďalej portál, a polícia teraz údajne zbiera ďalšie dôkazy proti nemu. Zoltán A. vo svojej výpovedi uviedol, že to, že si vraždu objednal Marián K, mu povedala ďalšia z obvinených Alena Zs., ktorá sa s objednávkou vraždy Kuciaka obrátila naňho. Vraždu mal vykonať Tomáša Sz. a doviezť na miesto ho mal Miroslav M.
Zoltán A. je zatiaľ jediný, ktorý svedčí a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Je veľmi pravdepodobné, že si tak zníži svoj trest za spoluprácu na vražde o niekoľko rokov, uvádza portál Denníka N.
Podnikateľ Marián K. je momentálne vo väzbe v súvislosti s kauzou miliónových zmeniek, ktorých vyplatenia sa dožadoval na súde. Podľa medializovaných informácii sa poznal s obvinenou Alenou Zs. Prostredníctvom svojho advokáta to však Marián K. poprel. Odmieta že by bol krstným otcom jej dcéry, alebo,že by využíval jej tlmočnícke služby do taliančiny.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.