4. 10. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka

Polícia nekomentuje medializované informácie o objednávateľovi vraždy novinára Jána Kuciaka. Údajne si ju objednal podnikateľ Marian K., ktorý je v súčasnosti vo väzbe v kauze televíznych zmeniek.
"S otázkami je potrebné sa obrátiť na Úrad špeciálnej prokuratúry," reagovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. TASR požiadala o stanovisko aj špeciálnu prokuratúru.
"Všetky informácie, ktoré bolo možné v súčasnom procesnom štádiu trestného konania aktuálne sprístupniť médiám, poskytol generálny prokurátor Jaromír Čižnár a dozorujúci prokurátor na tlačovej besede (1. 10.). Nad rámec poskytnutých informácií sa v súčasnosti, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nebudeme vyjadrovať a ani komentovať informácie z neoverených zdrojov," uviedla vo štvrtok v reakcii pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.
Jeden z obvinených Zoltán A., ktorý spolupracuje s políciou, podľa Denníka N vypovedal, že novinárovu vraždu si mal objednať kontroverzný podnikateľ Marian K. Zoltánovi A. to mala povedať obvinená Alena Zs., ktorá sa mala s objednávkou obrátiť na neho. Marian K. z objednávky vraždy podľa Denníka N obvinený nie je.
Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Sú vo väzbe.

Copyright © TASR 2018