24. 3. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA
Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 24. 3. o 11:00. 

Témy: 
Summit EÚ v Bruseli a aktuálny vývoj v otázke brexitu, Zmluva na financovanie rekonštrukcie vojenských letísk, vzťahy v koalícii a opozícii; Aktuálny vývoj nezamestnanosti, pracovné ponuky v znevýhodnených regiónoch, zamestnávanie absolventov škôl, minimálna mzda, Európska pracovná agentúra

Hostia: 
Peter Pellegrini (Smer-SD), predseda vlády, podpredseda strany
Ján Richter (Smer-SD), minister práce, sociálnych vecí a rodiny
Jana Kiššová (SaS), poslankyňa NR SR


Moderuje Norbert Dolinský.


O 5 minút 12 v nedeľa 24. marca o 11:55 na Jednotke.

Hostia:
podpredseda Zahraničného výboru NR SR, prvý podpredseda strany Jaroslav Paška (SNS)
člen Zahraničného výboru NR SR Peter Osuský (SaS)
Témy:
- obranná spolupráca s USA;
- členstvo SR v NATO + úlohy pre zvyšovanie bezpečnosti              obranyschopnosti SR;
- posunutie odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ – pozícia SR .
Moderuje Jozef Hajko.
Kým súboj o nového prezidenta ide do finále, súčasná hlava štátu, Andrej Kiska, pokračuje vo svojom spore s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Tento týždeň bol vypovedať na NAKA v súvislosti s údajným vydieraním pre voľbu ústavných sudcov. Fico mu odkázal, že je plačko.

Popostrčí tento konflikt Andreja Kisku v jeho ďalších politických plánoch? V kuloároch sa čoraz častejšie hovorí o tom, že Kiskova strana napokon naozaj vznikne. O tom, že sa s prezidentom o politike rozpráva, pred pár dňami hovorila aj expremiérka Iveta Radičová.

Čo by Kiskova strana urobila s politickou scénou a opozičnými stranami? A môže vyburcovať napríklad niektorých poslancov OĽaNO k tomu, aby opustili Igora Matoviča?

Otázkou je, či sa Kiskovi podarí jeho prípadný politický projekt zostaviť tak, aby naozaj zasiahol do volieb. V koalícii stále panujú napäté vzťahy, Andrej Danko odkazuje svojim partnerom, že s nimi nemusí za každých okolností sedieť pri jednom stole, a ďalej to škrípe aj medzi Bélom Bugárom a Robertom Ficom. Máme sa chystať aj na predčasné parlamentné voľby?

Na to všetko sa bude moderátor Michal Kovačič pýtať Erika Tomáša, poslanca Smeru-SD a bývalého poradcu Roberta Fica, a predsedníčky poslaneckého klubu OĽaNOVeroniky Remišovej. Politickú diskusnú reláciu Na telo odvysiela TV Markíza v nedeľu, 24. marca 2019, so začiatkom v tradičnom čase o 13:00.