26. 3. 2019

Špeciálne vydanie Večere s Havranom z Londýna na tému Brexitu

Špeciálne vydanie Večere s 
Havranom z Londýna na tému Brexitu



Téma Brexitu mesiace rezonuje Európou aj Slovenskom. Venovať sa jej bude aj špeciálna časť diskusnej relácie Večera s Havranom s podtitulom Čo s načatým odchodom?, v ktorej sa Michal Havran bude rozprávať s tromi významnými britským hosťami priamo v Londýne. RTVS reláciu odvysiela dnes (26. marca) o 22:25 na Dvojke. Diváci si budú môcť reláciu pozrieť so slovenským dabingom, alebo prepnúť na originálne anglické znenie.

Diskusií a analýz na tému Brexitu je mnoho. Michal Havran však vo svojej relácii ponúkne na túto tému nový, trošku netradičný, ale dôležitý pohľad: „Okrem otázok spojených s čisto politologickým či analytickým pohľadom na Brexit existuje aj množstvo kultúrnych a civilizačných otázok. Tie sa zaoberajú aj problematikou ako sa Británia cíti európska, prečo odchádza, ako sa odchod prejaví na mentalite Britov, či Brexit nie je víťazstvom Angličanov nad Veľkou Britániou. Otázkou je ako budú naše kultúrne a civilizačné vzťahy vyzerať aj po prípadnom odchode, ktorý v tejto chvíli ešte vôbec nie je istý. Minimálne nie v takej podobe, v akej sme si mysleli pred pár rokmi, keď sa spojené kráľovstvo rozhodlo v referende Európsku úniu opustiť," uviedol moderátor relácie Michal Havran. V špeciáli s názvom Čo s načatým odchodom budú s Michalom Havranom diskutovať aj historička a spisovateľka Mary Chamberlain, politologička z Univerzity Birmingham Charlotte Galpin a hudobník Robert Cohen.

Špeciálne vydanie relácie Večera s Havranom odvysiela RTVS v utorok 26. marca o 22.25 h na Dvojke. Relácia bude vysielaná s duálnym zvukom. Prioritne si ju diváci budú môcť pozrieť so slovenským dabingom, k dispozícii bude aj možnosť prepnúť na originálne anglické znenie.