29. 3. 2019

Voľby moje premilené RTVS

Voľby moje premilené RTVS

RTVS opäť pripravila v televíznom aj rozhlasovom vysielaní nabitý volebný víkend. O priebehu a výsledku prezidentských volieb bude divákov a poslucháčov informovať v mimoriadnych správach, Rádiožurnáloch, volebnom a povolebnom štúdiu. Naživo tiež prinesie rozhovor s víťazom volieb.
Televízna Jednotka odvysiela v sobotu 30. marca o 12:00 a 16:00 mimoriadne Správy RTVS. Nočné volebné štúdio, ktoré budú moderovať Ľubomír Bajaník a Marta Jančkárová, sa začne o 21:40. Počas neho analytik výskumnej agentúry MEDIAN SK Daniel Prokop priblíži výsledky volebného prieskumu, ktorý agentúra exkluzívne spracuje pre RTVS. Hosťom v štúdiu bude aj politológ Jozef Lenč. Redaktori RTVS budú do 01:00 naživo sprostredkovávať rozhovory a nálady z volebných centrál oboch prezidentských kandidátov a prihlásia sa zo Štatistického úradu SR a Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.
Priebežné výsledky 2. kola volieb sprostredkujú moderátori Viliam Stankay a Ľubomír Bajaník v nedeľu 31. marca od 8:00 v povolebnom štúdiu na Jednotke. Komentovať ich bude politológ Miroslav Řádek. Ako ďalšieho hosťa privítajú Máriu Holubovú, odborníčku na protokol z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Okrem toho bruselský spravodajca RTVS Peter Majer prinesie reakcie na výsledky prezidentských volieb z viacerých krajín Európskej únie. Diváci tiež uvidia rozhovory so Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom exkluzívne nahraté pre RTVS.
V tradičnej diskusnej relácii O 5 minút 12 vyspovedajú moderátori Jozef Hajko, Marta Jančkárová a Ľubomír Bajaník nielen víťaza volieb, ale aj zástupcov parlamentných politických strán.
Rádio Slovensko bude v sobotu 30. marca informovať poslucháčov o priebehu volieb v mimoriadnych Rádiožurnáloch o 7:00, 12:00, 18:00 a 22:00. Do vysielania budú naživo vstupovať redaktori s najaktuálnejšími informáciami. Bezprostredne po Rádiožurnále o 22:00 sa začne volebné štúdio, v ktorom sa bude redaktor Michal Katuška rozprávať s analytikmi a politológmi o priebežných výsledkoch volieb. Až do spočítania všetkých hlasovacích lístkov bude Rádio Slovensko prinášať aktuálne informácie zo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a Štatistického úradu SR a analyzovať voľby hlavy štátu v rámci prúdového vysielania. Výsledkom 2. kola sa bude venovať nedeľný Rádiožurnál o 7:00 a od 11:55 Rádio Slovensko prinesie naživo poslucháčom televíznu debatu O 5 minút 12.