23. 1. 2020

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc sa premenovala na Asociáciu rádií Slovenska

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc 

sa premenovala na Asociáciu rádií Slovenska

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc zmenila svoj názov na Asociáciu rádií Slovenska (ARS) a schválila si nové stanovy. Kongres asociácie tak rozhodol po tom, čo z nej odišli televízni vysielatelia. Novým prezidentom asociácie sa stal generálny riaditeľ Rádia Expres Ivan Antala a viceprezidentom generálny riaditeľ Rádia Jemné Tomáš Kapusta. Členmi Rady ARS sa stali aj Rastislav Dutka (Fun Rádio), Zuzana Szakácsová (Rádio Lumen), Miriam Kittler, ktorú nominovali zástupcovia regionálnych rádií. V tomto zložení budú pôsobiť najbližšie tri roky (2020–2023). Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Šangalová z ARS. Asociácia rádií Slovenska aktuálne reprezentuje šestnásť súkromných rádií.
Asociácia nezávislých rozhlasových staníc (ANRS) bola založená 15. decembra 1992, zakladajúcimi členmi bolo sedem rozhlasových staníc. V roku 1997 po prijatí spoločnosti Markíza zmenila asociácia názov do podoby Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc (ANRTS) a do konca roku 2019 zastupovala aj televíznych vysielateľov. Asociácia sa počas celej svojej dvadsaťsedem ročnej existencie podieľala na vzniku a vývoji legislatívneho a regulačného rámca slovenského mediálneho prostredia.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.