13. 6. 2022

Na obrazovky TV Markíza prichádza celosvetovo úspešná zábavno-súťažná kvíz šou Na love

 Na obrazovky TV Markíza prichádza celosvetovo úspešná


 

 zábavno-súťažná kvíz šou Na love

Diváci si ju budú môcť vychutnávať od pondelka 13. júna 2022 v pracovných dňoch o 18:00 hod., novinkou bude divákov sprevádzať vtipný a pohotový moderátor Viktor Vincze.  

Diváci televízie Markíza sa už od pondelka 13. júna 2022 môžu tešiť na ďalšiu atraktívnu novinku. Na obrazovky trhového lídra prichádza celosvetovo úspešná zábavno-súťažná kvíz šou s názvom Na love, v ktorej si súťažiaci môžu porovnať svoje vedomosti s najlepšími kvízovými mozgami Slovenska a zároveň vyhrať pekné peniaze. Úplne každý si však v pracovných dňoch so začiatkom o 18:00 hod. bude môcť z pohodlia svojho domova zasúťažiť spolu s účastníkmi šou a popritom sa výborne zabaviť.

Na love vychádza z licencie obľúbeného, pôvodne britského formátu The Chase, ktorý od roku 2009 vysiela tamojšia televízia ITV. Adaptovali ho televízie po celom svete, okrem iného v Nemecku, Chorvátsku, Fínsku, USA, Austrálii, Srbsku, Španielsku, či Izraeli a v auguste 2021 s veľkým úspechom odštartoval v susednom Česku na obrazovkách TV Nova.

„Máme veľkú radosť, že sa formát The Chase, ktorý v súčasnosti patrí medzi najobľúbenejšie kvízové šou na svete, objaví na Slovensku práve na obrazovkách TV Markíza. Kvíz šou Na love prináša kombináciu hravej zábavy, vedomostí a veľkého napätia,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

V novej vedomostnej šou proti sebe stoja súťažiaci, ktorí sa nikdy nevideli, a „Lovec“. Aby hráči získali výhru, musia spolupracovať ako tím a správne odpovedať, ako na jednoduché otázky z každodenného života, tak aj na tie náročné. Vyradiť z hry sa ich bude snažiť „Lovec“ - neľútostný kvízový génius, ktorý je odhodlaný zabrániť im vyhrať lákavú finančnú výhru. Traja „Lovci“ pritom nie sú len tak náhodne vybratí ľudia. Sú to milovníci kvízov, ľudia s neuveriteľným prehľadom a vedomosťami.

„Verím, že vďaka fantastickým „Lovcom“, ktorých sme náročným kastingovým procesom hľadali neuveriteľných šesť mesiacov, a takisto perfektnému moderátorovi Viktorovi Vinczemu, ktorému tento formát skvele sedí, sa nám podarí zopakovať úspech šou v domovskej Veľkej Británii a ďalších krajinách po celom svete,“ hovorí kreatívny producent šou Na love Radúz Kafka.

Z novej moderátorskej príležitosti sa teší vtipný a pohotový Viktor Vincze, ktorého si diváci mimo jeho domovského spravodajstva obľúbili aj ako sprievodcu veľkolepou tanečnou šou Let’s Dance. „Som vďačný za dôveru, ktorú do mňa Markíza opäť vložila. Táto šou je svojou podstatou tak napínavá, že aj mňa ako moderátora vtiahol jej základný kontrast – buď fascinácia neuveriteľnými vedomosťami „Lovcov“ alebo radosť so súťažiacimi, ktorým sa podarí „megamozgy“ poraziť. Veľmi sa teším na ďalšiu televíznu skúsenosť, pri ktorej si nejeden divák určite povie – „ja by som toho „Lovca“ porazil“. Tak sa prihláste!“ vyzýva Viktor všetkých potenciálnych súťažiacich.


Stručné pravidlá vedomostnej šou Na love:

Hry sa zakaždým zúčastňujú štyria súťažiaci, ktorí sa spoznajú až pri natáčaní. Tí hrajú v tíme a snažia sa vyhrať peniaze pomocou správnych odpovedí na všeobecné vedomostné otázky. Ich protihráčom, ktorý sa ich snaží zastaviť, je „Lovec“.

Súťaž je rozdelená na dve časti. V prvej každý súťažiaci vyzýva „Lovca“ sám za seba. Aby mohol „Lovca“ vyzvať, musí si najprv nazhromaždiť na svojom súťažnom konte peniaze, ktoré získa správnymi odpoveďami na otázky kladené moderátorom. Potom do hry vstupuje „Lovec“, ktorý sa pokúša zabrániť súťažiacemu v tom, aby si peniaze zo súťažného konta mohol preniesť do tímovej banky.

Vo finálovej štvanici potom súťažiaci bojujú o celkovú sumu, ktorú si v prípade úspechu a porážky „Lovca“ medzi sebou rozdelia rovným dielom. Zatiaľ čo v prvej časti ide výlučne o znalosti súťažiacich, vo finále rozhoduje o úspechu či neúspechu celej skupiny viac „Lovec“ a jeho znalosti, vďaka ktorým môže súťažiacich definitívne pripraviť o nahraté peniaze.


Na love

  • Kreatívny producent: Radúz Kafka
  • Výkonná producentka: Natália Harrell
  • Hlavný kameraman: Jozef Halász
  • Scenár: Rado Mešša
  • Réžia: Michael Čech