14. 6. 2022

Zomrel Philip Baker Hall

Zomrel Philip Baker Hall

Philip Baker Hall Remembers Philip Seymour Hoffman - Rolling Stone 
Vo veku 90 rokov zomrel americký filmový herec Philip Baker Hall, známy zo snímok ako Magnólia, Talentovaný pán Ripley, Dogville či Bruce všemohúci. Oznámila to v utorok stanica BBC.
Hall, všeobecne označovaný za charakterového herca, začínal svoju kariéru v divadle; v 70. rokoch sa začal objavovať v malých úlohách v hollywoodskych filmoch ako Kóma a v televíznych seriáloch (MASH alebo Good Times).
Hall bol osadzovaný aj v 80. a 90.rokoch; účinkoval vo filmoch ako Krotitelia duchov 2, Air Force One, The Truman Show alebo Muž, ktorý vedel priveľa. Jeho posledným celovečerným filmom je The Last Word z roku 2018.
Medzi jeho televízne seriály ďalej patria Newsroom, Modern Family, Pasadena, Nemocnica Chicago Hope, Miami Vice, Seinfeld, The Library, Advokáti či Západné krídlo.
Hall sa narodil v roku 1931 v americkom štáte Ohio. Zanechal po sebe manželku a štyri dcéry. Skonal v kalifornskom meste Glendale. Bol držiteľom niekoľkých filmových cien vrátane Hollywood Film Award a Florida Film Critics Circle Award.

Zdroj: TASR