23. 9. 2022

Novou moderátorskou tvárou obľúbenej relácie Reflex sa stane Kristína Kövešová

Novou moderátorskou tvárou obľúbenej relácie


 

Reflex sa stane Kristína Kövešová


Ostrieľaná redaktorka sa počas pracovných dní bude na obrazovkách televízie Markíza striedať s Kvetou Horváthovou a Miriam Kalisovou. Naďalej však bude prinášať aj reportáže priamo z terénu.


Moderátori a moderátorky obľúbenej publicistickej relácie Reflex sa už viac než šestnásť rokov prihovárajú divákom televízie Markíza prostredníctvom príbehov ťažko skúšaných ľudí, občianskych káuz, informácií a rozhovorov zo sveta šoubiznisu, či najrôznejších zaujímavostí. Každý pracovný deň o 17:25 hod. prinášajú pútavo spracované reportáže, na ktorých sa priamo podieľa aj nebojácna redaktorka Kristína Kövešová. Tá si popri svojej investigatívnej práci vyskúša aj novú rolu. Zhostí sa pozície moderátorky relácie, do ktorej dlhodobo prispieva svojimi reportážami.

„Vkladám do nej veľkú dôveru. Má výnimočný redaktorský talent, ide vždy na koreň problému, je nebojácna a neskutočne pracovitá. Zároveň má v sebe veľkú dávku empatie a sociálneho cítenia. Verím, že ju diváci na tejto novej pozícii hneď pozitívne príjmu,“ hovorí Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Kristína Kövešová sa vo svojej práci venuje silným kauzám, ktoré rezonujú celým Slovenskom. Riešila témy seredskej drogovej mafie, nelegálnych a neetických zabíjačiek v osadách, venuje sa aj ťažkým prípadom zneužívania detí sexuálnymi predátormi, či odhaľovaniu zlodejských gangov.

Nebojácna redaktorka sa tejto práce ani po nástupe na novú pozíciu nevzdá a v prinášaní odvážnych reportáží bude pokračovať aj naďalej. „Kika zostane v novinárskych službách a bude naďalej prinášať reportáže z terénu. Držím jej palce,“ objasňuje Henrich Krejča.

Redaktorka televízie Markíza je medzi divákmi mimoriadne obľúbená, o čom svedčí fakt, že je držiteľkou troch sošiek OTO v kategórii osobnosť televíznej publicistiky, no ponuka moderovať magazín Reflex ju zaskočila. „Úprimne, bola som veľmi prekvapená, keď som dostala túto ponuku, pýtala som sa, či to myslia vážne. Beriem to ako novú výzvu, za ktorú som televízii Markíza vďačná,“ hovorí Kristína Kövešová, ktorá si tak priamo z terénu bude „odbiehať“ do markizáckeho štúdia.

„Pred moderovaním v štúdiu mám veľký rešpekt, no budem sa snažiť kolegov a ľudí pred televíznymi obrazovkami nesklamať,“ podelila sa so svojimi pocitmi redaktorka, ktorá sa však svojej investigatívnej práce nehodlá vzdať. „Terén, odhaľovanie nespravodlivosti a pomoc ľuďom je pre môj život primárna,“ uzatvorila Kristína, ktorá sa pri moderovaní Reflexu bude striedať s Kvetou Horváthovou a Miriam Kalisovou.