23. 9. 2022

Zomrel Ľubomír Čechovič

Zomrel Ľubomír Čechovič 

Spolu pre Limbach - Mgr. Ľubomír Čechovič artd. Volám sa Ľubomír Čechovič a  bývam v Limbachu v časti Machergut od roku 2000. Hoci sme sa s pani  Čechovičovou hľadali dlho aby sme


Ľubomír Čechovič pôsobil v Slovenskej televízii od roku 1973 v rôznych profesiách v oblasti výroby audiovizuálnych diel a televíznych programov ako vedúci výroby, vedúci produkčného štábu, a tiež ako šéfmanažér programového centra zábavy a hudby. Produkčne sa v hlavnej redakcii literárno-dramatických programov výrazne podieľal na tvorbe desiatok inscenácií zlatej éry Bratislavských televíznych pondelkov. Spolupracoval s výraznými režisérskymi osobnosťami (Stanislav Párnický, Vido Horňák, Karol Spišák, Peter Mikulík, Martin Kákoš a ďalší), s ktorými pripravoval známe inscenácie ako Thibaultovci, Vzbúrené mesto, Mesto Anatol, Národný hriešnik, Staroružová dráma, Matej Bel z Očovej, Dobrodinec, Na Bukvovom dvore, O psíčkovi a mačičke či videofilm Pustatina lásky. Ako vedúci výrobného štábu sa podieľal na mnohých veľkých galaprogramoch i legendárnej relácii Večer Milana Markoviča. V rokoch 2004 a 2005 bol generálnym riaditeľom televízie TA3 a od roku 2007 do roku 2016 sa opäť vrátil do Slovenskej televízie (RTVS), kedy pôsobil aj ako vedúci sekcie výroby či výkonný producent divácky obľúbeného seriálového hitu Tajné životy I.. Bol členom Rady Audiovizuálneho fondu a od roku 2016 pôsobil v Národnom osvetovom centre ako manažér kultúry. Od roku 1990 bol pedagogicky aktívny na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.

Ľubomír Čechovič (*23.9.1952) zomrel vo veku nedožitých 70 rokov. RTVS vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom. Česť jeho pamiatke.