16. 12. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Na masaker v základnej škole v americkom Newtowne reagoval Hollywood odložením viacerých dlho očakávaných filmových premiér. Na tých podujatiach, ktoré sa napriek tragédii uskutočnili, zaznievalo, že zábavný priemysel má svoj podiel na takomto druhu násilia. Napísala dnes agentúra AP.
Jamie Foxx, jedna z veľkých hviezd šoubiznisu, v sobotu počas uvedenia nového filmu Django Unchained od režiséra Quentina Tarantina uviedol, že "herci nemôžu ignorovať fakt, že násilie vo filmoch ovplyvňuje ľudí".
Podobne ako viaceré Tarantinove filmy, aj ten najnovší je plný krvi. Samotný režisér uviedol, že je už unavený z toho, ako musí obhajovať svoje filmy zakaždým, keď sú Spojené štáty v šoku z nejakej tragédie spáchanej strelnou zbraňou. Dodal, že "vina za to má padnúť na hlavu tých, čo tie zločiny spáchali".
Foxxova herecká kolegyňa Kerry Washingtonová vyslovila názor, že brutalita explicitne zobrazená v najnovšom Tarantinovom filme hrá dôležitú úlohu pri vzdelávaní divákov o krutosti otroctva. Zdôraznila, že je dôležité mať možnosť hovoriť o násilí, vidieť spojitosť medzi ním a zlom, nespravodlivosťou a neduhmi spoločnosti.
V súvislosti s tragédiou v Newtowne, pri ktorej prišlo o život 20 detí základnej školy a šesť dospelých, v Pittsburgu zrušili premiéru nového akčného filmu Jack Reacher s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe a v Los Angeles preložili na neskorší termín uvedenie rodinnej komédie Parental Guidance.
Filmový kanál Fox kvôli masakre v Newtowne zmenil programovú štruktúru a neodvysiela novú epizódu seriálu Family Guy a American Dad.

Copyright © TASR 2012