20. 12. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 

Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) podporila už druhýkrát vydaním svojho kalendára dobročinný cieľ. Výťažkom z predaja kalendára 2013 podporí svojich zdravotne postihnutých študentov.
Filmový motív z vlaňajška teraz nahradila téma Krása a múdrosť na pevných nohách. Fotografovanie prebiehalo v modernom HD štúdiu fakulty, pred objektív sa postavilo 30 pedagógov, fotografoval ich študent Antonios Vlachou v spolupráci s Miroslavou Džupinovou. "Veľmi ma potešilo nadšenie, zmysel pre humor a kolektívny duch, ktorý panoval pri náročnom fotografovaní. Ďakujem všetkým, ktorí pochopili dobročinný účel projektu a podporili ho svojou aktívnou účasťou," povedala krstná mama projektu, dekanka fakulty Dana Petranová.
Prvý výtlačok pokrstil spolu s ňou zdravotne postihnutý študent Matej Uhlár. "Je to naozaj originálny spôsob vyjadrenia spolupatričnosti a snahy pomôcť," povedal. Výtlačok pokrstili nastrihanými kúskami minuloročného kalendára, ktorého výťažok putoval pozostalým rodinám dvoch zosnulých študentiek FMK. Kalendár si záujemcovia môžu zadovážiť v knižnici fakulty na Skladovej ulici v Trnave.
TASR informovala Lucia Gavaľová z PR kabinetu FMK UCM.

 
Copyright © TASR 2012