20. 12. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Česko-slovenský detektívny seriál Policajti z centra sa po štyroch rokoch od dokončenia dostane na televízne obrazovky. Práva na jeho vysielanie už zakúpila Česká televízia, rokovania pokračujú aj so slovenskými vysielateľmi.
Producent seriálu Peter Kršák pritom ešte pred rokom tvrdil, že ak by sa mal seriál objaviť na obrazovkách až v roku 2013, bol by pre pamätníkov. „Rovnako ako nevyjde predpoveď o konci sveta, tak ani moja predpoveď nevyjde. Seriál sa začne vysielať začiatkom budúceho roka,“ povedal pre agentúru SITA Peter Kršák.
Dej 14-dielneho seriálu sa odohráva na rôznych miestach v Prahe aj v Bratislave, pričom Kršák očakáva rovnaký úspech u slovenského ako aj českého diváka. „Tento žáner nejde cez špecifické nátury či kultúrne vzdelanie divákov. Kriminálne príbehy nepoznajú hranice, navyše sa v ňom objavia herci, ktorých majú radi ako na Slovensku tak v Česku,“ podotkol. V jednotlivých dieloch sa kriminálne prípady síce uzavrú, ale osudy postáv pokračujú ďalej.
V seriáli sa po boku hlavnej postavy inšpektora v podaní Filipa Blažeka predstavia Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík a David Matásek. Osudy postáv v už nakrútených častiach majú priestor vyvíjať sa ďalej, preto Kršák nevylúčil ani vznik ďalších sérií. „Rokujeme aj so zahraničnými partnermi, ale zatiaľ sme zvedaví na odozvu u nás. Mali sme skúšobné projekcie pre rôznych ľudí rôznych profesií a mal veľmi dobrú odozvu,“ uzavrel Kršák.

©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Prezident USA Barack Obama bol včera vyhlásený za osobnosť roka 2012 časopisu TIME a dôvodom je jeho minulomesačné historické znovuzvolenie, ktoré symbolizuje meniacu sa demografiu v krajine na pozadí vysokej nezamestnanosti a ďalších výziev. Správu priniesla tlačová agentúra Reuters.
Šéfredaktor magazínu TIME Rick Stengel oznámil voľbu tohtoročnej osobnosti v programe "Today" americkej televízie NBC.
"V podstate je autorom nového typu Ameriky - Ameriky s novou demografiou, s novou kultúrou a on je teraz jej symbolom," uviedol Stengel.
"Dosiahol znovuzvolenie napriek vyššiemu percentu nezamestnanosti, než akému za posledných 70 rokov čelil ktokoľvek iný. Je prvým demokratom, ktorý zvíťazil vo voľbách dvakrát po sebe s vyše 50 percentami hlasov. Niečoho takého sme neboli svedkami od Franklina Delana Roosevelta," povedal Stengel a na mysli mal amerického prezidenta, ktorý slúžil počas Veľkej hospodárskej krízy v 30. rokoch 20. storočia a počas druhej svetovej vojny.
Obama pri výbere osobnosti roka magazínu TIME tesne porazil Malálu Júsafzajovú, pakistanské dievča postrelené do hlavy Talibanom za obhajobu práva dievčat na vzdelanie. Informoval o tom šéfredaktor.
Ďalšími finalistami boli šéf spoločnosti Apple Tim Cook, egyptský prezident Muhammad Mursí a vedkyňa Fabiola Gianottiová, dodal šéfredaktor

Copyright © TASR 2012