20. 12. 2012

MOVE ON- príbeh nedokonalého hrdinu

MOVE ON

príbeh nedokonalého hrdinu 

Move On je príbeh nedokonalého hrdinu – Madsa Mikkelsena, ktorý putuje po ôsmich európskych krajinách. Po vystúpení z lode v Rotterdame dostáva záhadný strieborný kufor. Uistia ho, že preniesť kufor zo severu na juh bude jeho posledná práca. Zdanlivo jednoduchá preprava sa však zmení na vzrušujúcu naháňačku a hlavného hrdinu začne dobiehať jeho vlastná minulosť.
Vôbec nevie, čo je vnútri kufra, ale jeho prenasledovatelia to tušia a sú ochotní spraviť všetko pre to, aby ho získali. Na ceste plnej dobrodružstiev miznú hranice medzi priateľmi a nepriateľmi. Mads naozaj netuší, komu môže veriť a komu nie. Zažíva dokonca románik s mladou ženou (Gabrielou Marcinkovou), no netuší, či jej veriť, alebo chce len tiež získať kufor.

Mladá slovenská herečka , známa aj zo seriálu Horúca krv, prerazila v medzinárodnej produkcii. Objavila sa vo filme s Jude Lawom , Anthony Hopkinsom a Rachel Weisz 360. V novom projekte režiséra Asgera Letha získala hlavnú úlohu.

Po mesiacoch príprav začal režisér Asger Leth toto leto nakrúcať prvé scény filmu Move On. Tento charizmatický Dán je známy neuveriteľným odhodlaním a nadšením pre každý svoj projekt, či už ide o hollywoodsky trhák, alebo malú nezávislú produkciu.

Move On je preňho ďalšia výzva po oceňovanom dokumente Ghost of Cité Soleil a úžasnom trileri Man on a Ledge s vychádzajúcou hviezdou Samom Worthingtonom.
Mads Mikkelsen je skutočná hollywoodska hviezda. Nedávno dostal ocenenie v Cannes za Najlepšieho herca a svoj talent predviedol v mnohých úlohách, popri iných aj v Casino Royale ako úhlavný nepriateľ Jamesa Bonda. Mikkelsen brilantne stvárnil i viacero náročných úloh v rodnom Dánsku, napríklad vo filme Thomasa Vinterberga The Hunt.Vďaka bohatým skúsenostiam a tajomnému, ale úžasnému hereckému prejavu bol pri hľadaní predstaviteľa hlavnej postavy Move On najlepšou voľbou.

Viete si predstaviť road movie bez áut? Pravdepodobne nie. Preto sme radi, že sme mohli na tomto projekte spolupracovať so spoločnosťou Volkswagen, ktorá nám poskytla skvelé autá. Okrem áut vo filme uvidíte tiež v krátkom videu hovoriaci Volkswagen.

Rovnako ako road movie nemôže fungovať bez áut, tak ani moderný film nemôže fungovať bez špičkovej technológie. Preto by sme chceli poďakovať za technologickú podporu nášmu dlhodobému partnerovi – Samsungu, bez ktorého by táto road movie len sotva vznikla.

Jedným z kľúčových prvkov v naháňačke po Európe je záhadný kufrík, ktorý Mads Mikkelsen prepravuje. Tento špeciálny kufrík poskytli naši partneri z Halliburton.