21. 12. 2012

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Diváci v Holíči, Hriňovej, Nálepkove, Starej Ľubovni, Toryse, Ždiari a v okolí dostanú ešte pár dní pred Vianocami darček v podobe kvalitného DVB-T signálu. RTVS v spolupráci so spoločnosťou Towercom naštartovala sériu budovania digitálnych vysielačov a opakovačov pre doteraz slabo pokryté časti Slovenska.
 Prvá časť budovania opakovačov sa podarila zrealizovať pred niekoľkými dňami. V súčasnom ekonomicky náročnom období sa usilujeme skvalitniť a ešte viac zjednodušiť dostupnosť televízneho signálu. Kvalitné programy RTVS prostredníctvom kvalitného média ešte pred Vianocami. Nič nie je jednoduchšie a lacnejšie, ako prijímať terestriálne digitálne vysielanie.
 Proces dokrývania a zlepšovania kvality príjmu verejnoprávneho multiplexu bol spustený začiatkom decembra. Vďaka technologickým úpravám na anténovom systéme a DVB-T vysielačoch na Kamzíku sme dosiahli skvalitnenie príjmu v Bratislave, čím sa podstatne zvýšil komfort príjmu televíznych programov v interiéri. Nespornou výhodou týchto úprav pre individuálnych divákov v domácnostiach je použitie izbových, prípadne menších, vzhľadnejších vonkajších prijímacích antén a možnosť mobilného príjmu, čo ocenia ľudia v neustálom pohybe.
 Diváci v Bratislave a okolí, ale aj niektoré doteraz slabo pokryté lokality západného, stredného a východného Slovenska budú môcť sledovať už vianočné programy v digitálnej kvalite a prirodzene rozšíria divácku obec s digitálnym terestriálnym príjmom.
 Technické informácie o konkrétnych opakovačoch sú k dispozícii na stránke: dvbt.towercom.sk. Okrem technických parametrov sú na stránke uverejnené aj mapky pokrytia pre jednotlivé lokality. Tieto doplnkové informácie umožnia divákom lepšiu orientáciu v pokrytí opakovača v lokalite, kde sa nachádzajú a zjednoduší to smerovanie antény a nastavenie DVB-T settopboxu. Súčasťou vysielaných televíznych programov je aj programový sprievodca, ktorý zvýši komfort sledovania televízie.