17. 12. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS



Návrh zákona proti nahote v dennej tlači z dielne Branislava Škripeka (OĽaNO) poslanci preložili na rokovanie nasledujúcej schôdze parlamentu. Ako dnes na rokovaní Národnej rady (NR) SR oznámil predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič, dohodli sa na tom všetky parlamentné poslanecké kluby.
Parlament presunul návrh zákona na január na základe požiadavky predkladateľov. NR SR zároveň z rovnakých dôvodov preložila na nasledujúcu schôdzu aj návrh novely zákona o elektronických komunikáciách z dielne OĽaNO, ktorá rieši problematiku audiotextových čísiel.
Cieľom Škripekovej novely, ktorá je aktuálne v druhom čítaní, je zakázať predaj a rozširovanie tlače a iných vecí, ktoré môžu ohroziť mravnosť, osobám mladším ako 18 rokov.
Novelou chce dosiahnuť, aby v pravidelnej dennej tlači a periodikách, ktoré nie sú označované ako erotické, sa nemohlo vyskytovať obscénne zobrazenie ľudského tela. Poslanec odmietol, že by išlo o cenzúru. "Tak, ako sme schopní akceptovať, že je nesprávne deťom a mladým ľuďom predávať alkohol, rovnako chcem vyvolať túto diskusiu, aby sme rešpektovali, že do 18 rokov nemáme sprístupňovať dehonestujúco podávaný pohľad na ľudské telo a intimitu človeka," uviedol pred časom Škripek.

Copyright © TASR 2012