7. 6. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 


Severokórejská štátna televízia začala naživo vysielať prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Oznámila to dnes juhokórejská agentúra Jonhap.
      Vysielanie Kórejskej ústrednej televízie (KCTV) je možné sledovať cez jej nový facebookový účet www.facebook.com/KoreanCentralTV. Ide o oficiálne medzinárodné konto pre fanúšikov stanice, ktoré zverejňuje všetky informácie v angličtine.
      Na stránke sa nachádzajú početné materiály propagandistického charakteru, zdôrazňujúce pozitívne stránky severokórejského komunistického režimu, vrátane fotografií a videozáznamov lídra KĽDR Kim Čong-ila.
      Stanicu je v súčasnosti možné sledovať aj z územia Južnej Kórey, tamojšia polícia však už požiadala o povolenie na jeho zablokovanie s ohľadom na národné záujmy. Soul dlhodobo blokuje internetové stránky severokórejských médií, aby zabránil prípadným snahám Pchjongjangu o destabilizáciu krajiny.
      Podľa analytikov je spustenie živého vysielania KCTV ďalším krokom v šírení severokórejskej štátnej propagandy do zahraničia prostredníctvom internetu. Televízia má už od roku 2011 na Facebooku účet vo francúzštine a v ostatných mesiacoch začala prevádzkovať aj kontá v nemčine a kórejčine.

 

Copyright © TASR 2013