7. 6. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Populárno-náučný časopis Quark sa sťahuje. Sťahovanie známeho časopisu, ktorý informuje už druhé desaťročie o zaujímavostiach z vedy a techniky, súvisí so zmenou jeho vydavateľa, ktorým sa od 1. júna stalo Centrum vedecko-technických informácií SR. Redakcia časopis sa sťahuje do sídla Centra vedecko-technických informácií SR na bratislavskej Patrónke, agentúru SITA o tom informovala šéfredaktorka časopisu Quark Jana Matejíčková.
Quark začalo vydávať pre 19 rokmi vydavateľstvo Perfekt. Populárno-náučný časopis nadviazal na známy časopis Elektrón. "Po zániku Elektrónu začiatkom 90-tych rokov nebolo na Slovensku žiadne periodikum, ktoré by prinášalo zaujímavosti a novinky zo sveta inovácií, výskumu, vedy a techniky. Nový časopis dostal tiež názov subatomárnej častice, Quark. Tak vzniklo premostenie medzi oboma časopismi, aj vzhľadom na to, že oba pripravoval ten istý redakčný kolektív," uviedla Matejíčková.
Quark sa podľa jeho šéfredaktorky snaží prinášať verejnosti vedecko-technické zaujímavosti v zrozumiteľnej a serióznej podobe. Informácie pre čitateľov časopisu pripravujú slovenskí vedci a výskumníci, ktorí sú podľa Matejíčkovej zárukou spoľahlivosti, že nejde o vedecký bulvár. "Aj to je jeden z dôvodov, prečo si tento mesačník vybralo Centrum vedecko-technických informácií SR do svojho portfólia. Organizácia, pod ktorú patrí Národné centrum pre popularizáciu vedy, je presne to správne miesto, ktoré má oslovovať široké masy obyvateľstva populárno-náučnými témami," dodala pre SITA.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.