6. 6. 2013

TASR NEWS

TASR NEWS
 


Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) prevzala webový projekt Útulkovo.sk. "Cieľom tohto unikátneho projektu je podporiť a zjednodušiť komunikáciu medzi útulkami, ktoré sa starajú o opustené zvieratá, a ich potenciálnymi adoptívnymi rodičmi," uviedol generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že portál Útulkovo.sk doplní portfólio portálov pod značkou spravodajského webu Teraz.sk.
"S návštevnosťou prevyšujúcou 320.000 reálnych užívateľov mesačne máme reálnu možnosť pomôcť nielen psom a mačkám v útulkoch nájsť si nový domov, ale aj vytvoriť navštevovanú platformu pre milovníkov zvierat," dodal J. Rezník.
Ľudia pracujúci v útulkoch a karanténnych staniciach sa starajú o zvieratá, často popri tom vykonávajú aj iné zamestnanie, pretože vo väčšine prípadov ide o dobrovoľníkov. Ich možnosti informovať o zvieratách, ktoré zostali bez domova, sú do istej miery limitované a TASR im chce prostredníctvom tohto projektu podať pomocnú ruku.
"Portál Útulkovo.sk vybudovala a rozbehla skupina nadšencov, TASR mu spojením s Teraz.sk dá priestor a vyššiu návštevnosť. Zároveň je to projekt, ktorý ešte viac posilní verejnoprávne postavenie tlačovej agentúry, ktorá chce prinášať čo najviac verejnoprospešných služieb," uviedol J. Rezník.
Cieľom Útulkova je priniesť informácie, vrátane fotografií čo najväčšieho počtu zvierat, ktoré sú v útulkoch či karanténnych staniciach a sú určené na adopciu. "Útulkovo dostane marketingovú podporu na spravodajskom portáli Teraz.sk, na magazíne Webmagazin.sk a na portáli združujúcom žiakov, študentov a učiteľov Skolskyservis.sk. Okrem toho využijeme na jeho podporu aj sociálne siete," informoval generálny riaditeľ TASR.