23. 10. 2013

KBS NEWS

KBS NEWS

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) podporí mediálne projekty vo výške 147.238,97 eura. Rozhodli o tom biskupi na svojom 76. plenárnom zasadaní KBS vo Vranove u Brna. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).
Z výnosu zbierky na katolícke médiá za rok 2013, ktorá sa konala počas siedmej Veľkonočnej nedele podporia projekty TV LUX, Rádia Lumen, TK KBS, ale aj projekt FAČA určený na formáciu tvorcov farských časopisov, detský časopis Rebrík, internetový portál pre rodiny "zastolom.sk", časopis CESTA vydávaný Gréckokatolíckou charitou, pôstny internetový portál "40dni.sk". Biskupi podporia aj filmový dokument o Gorazdovi Zvonickom, filmové dokumenty o reštaurovaní koruny katedrály sv. Martina v Bratislave a o slovenských misionároch v Hondurase a Zimbabwe.
"Projekty sú posudzované dvojkolovo. Prvým posúdením prejdú v rámci Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky KBS a definitívne schválenie podlieha Plénu KBS," uvádza TK KBS.
Slovenskí a českí biskupi sa od utorka (22. 10) do štvrtka (24. 10) zúčastňujú na spoločnom rokovaní vo Vranove pri Brne.

Copyright © TASR 2013