24. 10. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Bývalý šéf českej komerčnej televízie Nova Vladimír Železný by sa mal už čoskoro stať novým generálnym riaditeľom TV Barrandov.
S odvolaním sa na viaceré nezávislé zdroje o tom dnes informoval internetový server DigiZone.cz, jeho správu prevzala okrem iného aj spravodajská televízia ČT24.
Samotný Železný, ktorý by mal do funkcie nastúpiť podľa informácií serverov Novinky.cz a iDNES.cz 1. novembra, sa nechal počuť, že sa vracia k svojej profesijnej láske.
"Televízie sa u nás medzitým priveľmi nezmenili, ale svet okolo áno. A tak je to výzva. Chcem pomôcť preskočiť prvú latku k úspechu, a tou je desaťpercentný podiel divákov. Ten ďalší mieri podstatne vyššie, inak by som tu nebol," poznamenal.
TV Barrandov predmetné informácie odmietla komentovať.
V spomínanej televízii sa od vlaňajšieho júna, keď bola odvolaná jej prvá generálna riaditeľka Janka Vozárová, vystriedali v spomínanej funkcii štyria šéfovia.
TV Barrandov je súčasťou portfólia spoločnosti Empresa Media, ktorá je okrem iného vydavateľom týždenníkov Týden alebo Instinkt.

Jednotka osobitého určenia macedónskej polície prekazila včera v centre Skopje plánovanú protestnú demonštráciu novinárov, ktorú pripravila zväzová organizácia žurnalistov v spolupráci s ich odbormi v reakcii na pondelkové odsúdenie jedného z novinárov na štyri a pol roka väzenia.
Informáciu priniesla tlačová agentúra APA.
Tomislav Kežarovski čelil v súdnej sieni obvineniu, že v istom materiáli pre vtedajšie periodikum Reporter 92 odhalil v roku 2008 identitu chráneného svedka v prípade hrdelného zločinu. Svedok sa vo februári 2013 na súde priznal, že svojho času vypovedal nepravdivo.
Protestný míting novinárov sa mal dnes konať pred Múzeom revolúcie, jedným z objektov zriadených v rámci vládneho projektu Skopje 2014.

Copyright © TASR 2013