15. 4. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

RTVS odvysiela všetky stretnutia reprezentácie Slovenska na júnových majstrovstvách Európy basketbalistiek v Maďarsku. Slovenky v základnej D-skupine v Šoprone nastúpia proti Švédkam (11. júna o 16.30 h), o deň neskôr narazia na Litovčanky (16.30), 13. júna vyzvú Španielky (16.30) a napokon sa predstavia v dueli proti domácemu výberu 15. júna (19.00). V druhej fáze šampionátu budú dejiskami súbojov postupujúcich tímov Debrecín a Györ. Vyvrcholenie je na programe v Budapešti.
"Vzhľadom na to, že štáb RTVS bude prítomný aj v dejisku ME, dohodli sme výmenu vyrobených materiálov zo zákulisia života a prípravy nášho družstva prostredníctvom sociálnych sietí. Aj touto formou chce SBA začať približovať našim fanúšikom prestížne medzinárodné podujatie, akými ME nesporne sú. Preto sa osobne veľmi teším takýmto dohodám," uviedol na oficiálnej internetovej stránke SBA manažér reprezentácie žien Roman Adamčík.
Pre ženskú basketbalovú reprezentáciu Slovenska bude záverečný turnaj majstrovstiev Európy jubilejným desiatym kontinentálnym šampionátom v histórii samostatnej republiky. Výber SR nastúpil od roku 1993 na dovedna 64 stretnutí na ME, v ktorých dosiahol bilanciu 30 víťazstiev - 34 prehier. Najlepším umiestnením Slovenska bola 2. priečka na šampionáte v Maďarsku 1997, no mimoriadne cenný je predovšetkým bronz z talianskej Perugie 1993, kde štartovalo iba osem družstiev. Slovenky sa neprebojovali na ME v Turecku 2005 a Taliansku 2007, aktuálne ťahajú sériu štyroch účastí za sebou počnúc Lotyšskom 2009.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.