13. 4. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Druhý aprílový víkend bol pre televíziu JOJ mimoriadne úspešný. Najsledovanejším programom soboty sa pre reklamne dôležité publikum stala filmová premiéra na JOJke, v nedeľu zasa Tanec snov porazil konkurenciu v univerzálnej cieľovej skupine divákov. TV JOJ včera navyše dosiahla tohtoročný rekord vo svojich celodenných výkonoch.
JOJ Group bola v sobotu lídrom trhu v hlavnom vysielacom čase v rámci komerčnej cieľovej skupiny 12-54 (28,23 % Shr a 8,591 % Rtg), pre mužskú časť mladšieho publika bola trhovou jednotkou celodenne, aj v prime time (27,1 % Shr a 7,7 % Rtg). Až 11,0 % rating dosiahli v sobotu večer muži vo veku 45-54 rokov.
Zásluhu na skvelých sobotných výkonoch JOJky mala televízna premiéra španielsko-amerického katastrofického trileru Nič nás nerozdelí (The Impossible), ktorá sa stala najsledovanejším programom dňa v CS 12-54 (26,3 % Shr a 8,8 % Rtg). Silný príbeh filmu, založený na skutočnej udalosti o ničivom tsunami v Indickom oceáne, si nenechalo ujsť až 12,8 % diváčok vo veku 45-54 rokov. Druhou ratingovo najsilnejšou skupinou boli ženy v produktívnom veku (CS 35-44) s 12,1 % sledovanosťou. Mužskej časti publika dominovali diváci v rovnakom veku s 10,0 % ratingom.
V nedeľu sa JOJ Group stala jednoznačným celodenným aj prime time lídrom pre univerzálne publikum, pričom v hlavnom vysielacom čase zaznamenala vynikajúcu až 12,8 % sledovanosť a nadpriemerný trhový podiel 29,4 %. V celodennom meradle dosiahla TV JOJ v nedeľu 12. apríla vo svojom výkone tohtoročný rekord s výborným 19,5 % podielom na trhu.
Show Tanec snov sa včera stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa, keď si ho v univerzálnej cieľovej skupine pozrelo až 543-tisíc divákov s vynikajúcou 11,6 % sledovanosťou a doteraz najlepším trhovým podielom (30,5 % Shr v CS 12+). Šieste pokračovanie tanečnej show a jej špeciálneho hosťa – hudobnú legendu Karla Gotta – si nenechalo ujsť až 14,9 % diváčok starších ako 12 rokov so skvelým 36,4 % podielom na trhu. Ženy vo veku 45-54 rokov dosiahli takisto vynikajúcu sledovanosť 13,8 %.
Rovnako skvelý rating ako Tanec snov dosiahli v nedeľu večer v univerzálnej cieľovej skupine divákov aj Noviny TV JOJ (11,6 % Rtg a 27,9 % Shr). Ešte lepšiu sledovanosť – až 12,0 % - zaznamenalo Najlepšie počasie. Šport si v CS 12+ vyslúžil výborný 11,3 % rating, v obchodnej cieľovke bol lídrom trhu v čase svojho vysielania.
Svoju konkurenciu porazila včera televízia JOJ aj v access prime s reláciou Nové bývanie, ktorá bola lídrom trhu v čase svojho vysielania a zároveň dosiahla svoj doteraz najlepší výkon tohtoročnej sezóny v CS 12+ (20,1 % Shr).

Televízia TA3 priniesla v nedeľnej relácii V politike svojim divákom televíznu debatu na témy aktuálnej vnútropolitickej a hospodárskej situácie na Slovensku. Premiéru relácie sledovalo 244 tisíc divákov s 12,6% podielom. Celodenné nedeľné vysielanie dosiahlo 2,2% podiel so sledovanosťou 1,083 milióna divákov.
Hosťami nedeľnej relácie V politike boli predseda vlády Robert Fico a predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Politici debatovali na aktuálne témy, ktorými boli 3 roky vlády Roberta Fica, hospodársky rast SR, balíček rastu životnej úrovne, situácia v zdravotníctve, otvorenie II. piliera dôchodkového poistenia a reštrukturalizácia spoločnosti Váhostav.
Sledovanosť relácie dosiahla v premiére a prvej repríze 480 tisíc divákov. Samotnú nedeľnú premiéru relácie si pozrelo 244 tisíc divákov s 12,6% podielom na trhu. Premiéra relácie V politike najviac zaujala kategórie ľudí s vysokoškolským vzdelaním (15,3% podiel), ako aj manažérov s vysokoškolským vzdelaním (13,5% podiel).
Celodenné nedeľné vysielanie dosiahlo, aj vďaka relácii V politike, 2,2% podiel so sledovanosťou 1,083 milióna divákov.