26. 9. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Denník The New York Times vyhlásil v rámci amerických prezidentských volieb podporu demokratickej kandidátke Hillary Clintonovej s tým, že akékoľvek programové porovnávanie s jej súperom Donaldom Trumpom je "márne". Informovala o tom v sobotu americká televízia CNN.
"V akomkoľvek inom, bežnom volebnom roku by sme porovnávali programy dvoch prezidentských kandidátov bod po bode. Avšak tento volebný rok nie je bežný," napísal denník.
"Snaha o takéto porovnanie by bola márnou v politickej súťaži, kde jedna kandidátka - naša voľba, Hillary Clintonová - má za sebou politické skúsenosti a priehrštie pragmatických nápadov, pričom druhý kandidát - Donald Trump - neprezradil nič konkrétne o sebe či svojich plánoch, zatiaľ čo sľubuje modré z neba na striebornom podnose," uvádza sa v texte.
Komentár, ktorý vyjde v tlačenej forme dnes - deň pred prvou volebnou debatou - podčiarkuje význam národnej bezpečnosti a tvrdí, že Clintonová je lepšie kvalifikovaná tvoriť americkú zahraničnú politiku než jej republikánsky súper, odvolávajúc sa na jej skúsenosti počas pôsobenia na poste ministerky zahraničných vecí.
"Vojna a recesia prinútila Američanov, ktorí sa narodili po 9/11, dospieť rýchlo a tí si zaslúžia vyzretú prezidentku. Celoživotný záväzok riešiť problémy reálneho sveta predurčuje Hillary Clintonovú na tento post a krajina by jej mala umožniť začať pracovať," píše denník. Cieľom odporúčania je presvedčiť nerozhodnutých voličov, že Clintonová je výrazne lepšie pripravená spoluvytvárať zahraničnú politiku a poviesť Spojené štáty k ekonomickej prosperite a technologickým výdobytkom.

Copyright © TASR 2016