28. 9. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Nemecký úrad na ochranu dát prikázal spoločnosti Facebook vymazať údaje ako napríklad telefónne čísla, ktoré získala od svojej dcérskej firmy WhatsApp. Spoločnosť Facebook kúpila firmu WhatsApp prevádzkujúcu aplikáciu na bezplatné zasielanie správ prostredníctvom mobilných telefónov, pred dvoma rokmi. Tohto roku v lete Facebook oznámil, že WhatsApp začne zdieľať telefónne čísla svojich užívateľov s jeho sociálnou sieťou v rámci programu synchronizácie podnikania.
Nemecký úrad na ochranu dát v Hamburgu však v utorok rozhodol, že Facebook "ani nezískal súhlas od užívateľov aplikácie WhatsApp, ani neexistuje legálny základ pre prijatie týchto údajov." Facebook na žiadosť, aby sa k rozhodnutiu vyjadril, bezprostredne nereagoval. Americká spoločnosť Facebook v Nemecku opakovane čelí problémom, keďže v krajine platia prísne zákony v oblasti ochrany osobných údajov a duševného vlastníctva.

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump dnes vysvetľoval, že to bol "skutočný problém", keď Miss Universe z roku 1996 výrazne pribrala po tom, čo túto súťaž krásy - vtedy v jeho vlastníctve - vyhrala.
Trump tak reagoval na narážku svojej demokratickej súperky Hillary Clintonovej v prvej prezidentskej debate. Clintonovej poznámka sa týkala tvrdenia Alicie Machadovej, že Trump ju nazval "Miss Prasiatko", keď pribrala. Informovala o tom agentúra AP.
Počas televíznej debaty v pondelok večer Trump opakovane vyzýval Clintonovú, aby povedala, kde tieto tvrdenia počula.
Trump však včera v rannom programe "Fox and Friends" na televíznej stanici Fox News vyhlásil, že Machadová bola "najhoršia (miss), akú sme kedy mali". Prirovnal ju tak k ostatným víťazkám súťaže krásy Miss Universe.
Trump uviedol: "Pribrala obrovské množstvo kíl. Bol to skutočný problém. Mali sme skutočný problém."

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.