19. 3. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Turecký provládny bulvárny denník Güneš zverejnil dnes na svojej titulnej strane fotomontáž znázorňujúcu nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú ako nacistického vodcu Adolfa Hitlera.
Denník obliekol kancelárku do čiernej nacistickej uniformy vyzdobenej svastikou a Železným krížom, pridal jej hitlerovské fúzy, vložil zbraň do ruky a v titulku ju označil za "pani Hitlerovú".
Dnešné vydanie denníka Güneš je najnovším v celej sérii útokov Turecka voči Európe po tom, čo niektoré mestá na starom kontinente zakázali tureckým ministrom propagandistické prejavy pred aprílovým referendom o rozšírení právomocí prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Ten dokonca opakovane označil nemeckú a holandskú vládu za "nacistov" a "fašistov".

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Ruský parlament sa chystá preveriť činnosť amerických médií pôsobiacich v Rusku, akými sú napríklad CNN, Rádio Slobodná Európa či Hlas Ameriky.
Členovia výboru pre informačnú politiku Štátnej dumy, teda dolnej komory ruského parlamentu, chcú preskúmať, či je vysielanie týchto amerických médií v súlade s platnými zákonmi Ruskej federácie.
Informoval o tom dnes oficiálny denník ruskej vlády Rossijskaja Gazeta.
Avizované vyšetrovanie je reakciou na vyhlásenia amerických politikov, ktorí obvinili ruské médiá vysielajúce v zahraničí, napríklad televíznu stanicu RT, zo zasahovania do vnútorných záležitostí USA. Uviedol to Konstantin Satulin, poslanec Štátnej dumy za vládnu strany Jednotné Rusko.
Americké tajné služby obviňujú Rusko z toho, že sa pokúsilo ovplyvniť priebeh vlaňajších prezidentských volieb v USA v prospech Donalda Trumpa. Moskva akékoľvek zasahovanie do amerických volieb popiera.

Copyright TASR ©2017