22. 6. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Telá troch ekvádorských žurnalistov unesených ešte v marci v kolumbijsko-ekvádorskom pohraničí pravdepodobne objavili, oznámil vo štvrtok kolumbijský prezident José Manuel Santos. Informovala o tom agentúra AP.
Santos na sociálnej sieti Twitter uviedol, že totožnosť telesných pozostatkov troch osôb sa stále preveruje. Kolumbijská armáda informovala, že objavili aj štvrté telo.
"Znova vyjadrujem sústrasť ich rodinám a odmietam takýto ukrutný zločin," uviedol prezident.
Traja zamestnanci ekvádorského denníka El Comercio sa v čase svojho zmiznutia venovali nárastu drogového násilia v oblasti hraníc Kolumbie a Ekvádoru. V následne zverejnenom videozázname identifikovali svojich únoscov ako členov disidentského krídla ľavicovej povstaleckej organizácie Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC).
Obavy, že reportér Javier Ortega, fotograf Paul Rivas a ich vodič Efraim Segarra boli zabití, sa objavili v apríli po tom, čo kolumbijská televízia dostala fotografie, na ktorých pravdepodobne boli telá týchto mužov. Forenzní experti neboli schopní potvrdiť pravosť fotografií, miestni predstavitelia však neskôr oznámili, že podľa ich zistení boli novinári zabití.
Vojenské operácie pri hraniciach medzi Kolumbiou a Ekvádorom viedli k zadržaniu niekoľkých členov vzbúreneckej skupiny, ich vodca však zostáva na úteku, píše AP.


Copyright © TASR 2017

Turecká opozícia obvinila štátnu televíziu TRT, že v kampani pred nedeľnými voľbami nadržuje prezidentovi Erdoganovi a jeho vládnej Strane spravodlivosti
a rozvoja (AKP).


Zdroj: ČT TXT