20. 6. 2018

RTVS podporil futbalové talenty z detských domovov

RTVS podporil futbalové talenty 
z detských domovov


Majstrovstvá Slovenska vo futbale detských domovov – Pohár Karola Poláka vyvrcholil 19. a 20. júna záverečným turnajom v Štrbe. Vo finále sa stretli výbery Trnavského kraja a Prešovského kraja. Vo veľmi napínavom stretnutí, ktoré ponúklo vysokú futbalovú kvalitu, nasadenie, odhodlanie sa z víťazstva tešil výber z Trnavského kraja. Pohár pre víťaza turnaja odovzdal v mene GR RTVS ako ambasádora podujatia marketingový riaditeľ RTVS Richard Jajcay.

„Sme veľmi radi, že aj takouto formou môžeme podporiť podujatie s odkazom Karola Poláka. Podporovať detí, rozvíjať ich nadanie a talent má veľký význam z pohľadu ich osobnostného rastu a budúcnosti. Tradícia turnaja a vo všeobecnosti šport im už roky dáva radosť a nádej aspoň na chvíľu zabudnúť na každodenné starosti,“ uviedol marketingový riaditeľ RTVS Richard Jajcay.

Cieľom Festivalu futbalu pre deti z detských domovov je spopularizovať najsledovanejší šport na svete medzi deťmi z Detských domovov, ponúknuť im možnosť pohybovej aktivity a hravými prostriedkami ukázať pozitíva pohybu a samotnej hry.

Pohár Karola Poláka je súčasťou festivalu a zároveň súťažou pre detské domovy, kde výbery jednotlivých krajov, chlapcov a dievčat vo veku 14 až 18 rokov bojujú o šancu zúčastniť sa na finálovom futbalovom turnaji v Štrbe a v silnej konkurencii 4 krajov zabojovať o pohár a krásne ceny. Cena za bojovnosť a nasadenie patrí všetkým zúčastneným deťom. Partnerom projektu je Slovenský futbalový zväz a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.