21. 6. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS



Nadácia Zastavme korupciu prichádza s investigatívnou reláciou. Prvé dva diely odvysiela portál aktuality.sk. Nová relácia Cez čiaru bude rozoberať témy a príbehy, ktoré súvisia s korupciou alebo nedodržiavaním zákona. Jednou z tvárí relácie bude aj investigatívny novinár Pavol Fejér. TASR o tom informoval riaditeľ nadácie Pavel Sibyla.
      "Ponuka z nadácie mi prišla vzhľadom na januárové udalosti, kedy mocní odpálili aj poslednú investigatívu na obrazovke, vhod. Súčasný stav vnímam veľmi kriticky, je neuveriteľné, čo všetko sa deje. Novinárčinu robím už 22 rokov, táto práca je podľa mňa ohromne dôležitá a vďaka nej mám možnosť veciam aspoň trochu pomôcť. To bol dôvod, prečo som si povedal áno, do tohto chcem ísť," vysvetľuje Fejér. Relácia bude podľa neho úderná, adresná a nápomocná. 
      Pilotný diel sa venuje príbehu mladého narkomana, ktorému hrozí mnohoročné väzenie práve pre pochybné postupy polície. Autori reportáže sa domnievajú, že môže ísť o manipulovanie policajných štatistík, na ktoré nadácia upozornila vo svojej Správe o stave polície. 
      Podľa Sibylu bude vďaka relácii o veciach vedieť širšie publikum. "Noviny nie sú také prístupné, nie každý má predplatné a číta niekoľko denníkov. Naše reportáže budú dostupné pre každého," hovorí riaditeľ nadácie.
      Na investigatívnej relácii sa podieľajú aj Juraj Fellegi, Martin Frišo a Milan Frišo. Ďalšie diely odvysielajú na jeseň. Financie na výrobu budú autori hľadať aj prostredníctvom crowdfundingu.

Copyright ©TASR 2018