19. 6. 2018

Tlačová agentúra SR bude spolupracovať s Bulharskou tlačovou agentúrou

Tlačová agentúra SR bude spolupracovať s 

Bulharskou tlačovou agentúrou


Tlačová agentúra (TA) SR podpísala dohodu o spolupráci s Bulharskou tlačovou agentúrou (BTA). Médiá si budú vymieňať informácie a neskôr aj fotografie. Dohodu podpísali v Prezidentskom paláci v Bratislave šéfovia agentúr Vladimír Puchala (TASR) a Maxim Minchev (BTA).
"Tlačová agentúra Slovenskej republiky chce mať kontakty so spoľahlivými zdrojmi a Bulharská tlačová agentúra je spoľahlivý zdroj informácií. Zmluva sa týka výmeny informácií v anglickom jazyku, takže ľudia na Slovensku a v Bulharsku budú mať spoľahlivé informácie z prvej ruky," povedal po podpise Puchala.
V blízkej budúcnosti by si agentúry chceli vymieňať aj fotografie. "S kolegom sme hovorili aj o stážach a o ďalšom expandovaní celého kontraktu," uviedol Puchala.
Pripomenul, že TASR spolupracuje s vyše 20 tlačovými agentúrami na celom svete. Spolupráca s BTA je podľa Puchalu dôležitá z viacerých dôvodov. "Bulharsko je destinácia, kam Slováci cestujú, je to krajina, ktorá má ambíciu byť v Schengene, prijať euro. A to sú všetko témy, ktoré sú zaujímavé aj na Slovensku," doplnil šéf TASR.

Copyright © TASR 2017