23. 6. 2018

Rusko Kočner reality show

Rusko Kočner reality show

Krátko pred 19. hodinou sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici prerušil konanie o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie do väzby obvinených Mariána K. a Pavla R. Podľa obhajcu Mareka Paru v súčasnosti sudca pripravuje vo veci rozhodnutie, čo môže trvať aj viac hodín, pretože ide o komplikovaný prípad. Sudca vyhlási verdikt ešte dnes večer.
Obaja zadržaní čelia obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Podľa prokuratúry dôvodom na väzbu je obava, že na slobode by pokračovali v trestnej činnosti a jeden z nich už teraz marí objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie.
Príchod eskorty so zadržanými sledoval väčší počet médií. Výsluch obvinených je neverejný a pretože médiá nemajú povolený vstup mimo pracovného času, na výsledok rozhodovania sudcu budú musieť čakať vonku.
Prokuratúra očakáva, že súd vyhovie návrhu na vzatie do väzby. Naopak, obhajcovia Marek Para a Martin Pohovej predpokladajú, že dôvody na väzbu ich klientov nie sú a súd ich prepustí zo zadržania na slobodu. V každom prípade vec skončí na Najvyššom súde, pretože strana, ktorej súd nevyhovie, podá voči verdiktu sťažnosť.
Pred súdom čakajúce médiá zaujal postarší muž. Ten na prinesenú tabuľu napísal, že "aj príslušného sudcu do basy“. Akoby transparent potom držal v rukách pred vstupom do budovy blízkeho krajského súdu počas prítomnosti médií.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.