19. 11. 2013

BONANO NEWS 10

BONANO NEWS 10

Vydavateľ denníka Nový Čas má za články o stretnutí sudcov v bare Bonanno na krku ďalšiu žalobu. Súdiť sa chce aj občianske združenie Justičný Oskar. Práve členovia tohto združenia sa stretli na jeseň 2010 v reštaurácii v Rajeckých Tepliciach. "Mám informáciu o tom, že pribudla ďalšia žaloba v tejto kauze. Občianske združenie Justičný Oskar údajne podalo žalobu na ochranu dobrého mena a náhradu nemajetkovej ujmy," povedal v pondelok pre agentúru SITA právny zástupca Ringier Axel Springer Slovensko Róbert Bános. Výšku žalovanej sumy zatiaľ nepozná. "Ešte sme sa neoboznamovali so spisom," dodal advokát. Z evidencie občianskych združení vyplýva, že združenie Justičný Oskar bolo zaregistrované 25. júna 2010 na žilinskú adresu.
Vydavateľa denníka Nový Čas za články o stretnutí v bare Bonanno žaluje osem ľudí. Okrem niekdajšieho námestníka generálneho prokurátora Ladislava Tichého sudcovia najvyššieho súdu Štefan Michálik, Daniel Hudák, Juraj Seman a Milan Lipovský. Súdi sa aj sudca z Čadce Jozef Korduliak a tiež právnik na dôchodku Tibor Péchy. Peniaze pýta aj podnikateľ Štefan Comorek, ktorého manželka vlastní bar Bonanno. Dokopy vo svojich žalobách žiadajú vyše 800-tisíc eur, zaoberá sa nimi Okresný súd Bratislava II.
Nový Čas v júni 2011 informoval o akcii, na ktorej Péchy na ulici pred barom vítal prichádzajúcich hostí s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov predtým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach a samopalom v ruke zastrelil v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sedem ľudí.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.