23. 11. 2013

BONANO NEWS 12

BONANO NEWS 12

Konanie v prípade žaloby sudcu z Čadce Jozefa Korduliaka, ktorý žaloval denník Nový Čas za články o stretnutí v bare Bonanno, Okresný súd Bratislava II zastavil. "Konanie bolo zastavené z dôvodu nezaplatenia súdneho poplatku," potvrdil agentúre SITA hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Konanie síce zastavili, ale nie je to ešte definitívne. "Zatiaľ nevyznačili právoplatnosť," upozornil právny zástupca Ringier Axel Springer Slovensko Róbert Bános. Sudca Korduliak žiada od vydavateľa novín 120-tisíc eur. K zastaveniu konania stanovisko neposkytol. Na druhej strane, vydavateľovi Nového Času k pôvodným ôsmim žalobám v tejto kauze pribudla ďalšia, súdiť sa chce aj občianske združenie Justičný Oskar, ktorého členovia sa stretli na jeseň 2010 v reštaurácii v Rajeckých Tepliciach. Združenie žiada od vydavateľstva milión eur ako náhradu škody.
Aktuálne je v súdnej kauze deväť žalôb vrátane zastavenej v prípade sudcu Korduliaka a novej žaloby združenia Justičný Oskar. Súdi sa aj niekdajší námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý, ďalej sudcovia Najvyššieho súdu SR Štefan Michálik, Daniel Hudák, Juraj Seman a Milan Lipovský, právnik na dôchodku Tibor Péchy a peniaze pýta aj podnikateľ Štefan Comorek, ktorého manželka vlastní bar Bonanno. Dokopy žiadajú vyše 1 800 000 eur.
Nový Čas v júni 2011 informoval o akcii, na ktorej Péchy na ulici pred barom vítal prichádzajúcich hostí s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov predtým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach a samopalom v ruke zastrelil v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sedem ľudí.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.