5. 3. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Slovenský spevák a hudobník Róbert Mikla odštartuje v nedeľu 6. marca vo vysielaní regionálneho Rádia Frontinus vlastnú reláciu Miklovica. Tridsaťštyriročný rodák z Banskej Štiavnice sa okrem úlohy moderátora postará aj o dramaturgiu programu, ktorého koncept vytvoril počas pobytu v USA. Neskôr pritom program ponúkal vo vysielaní internetového rádia. „Ako začínajúci muzikant som sám mal problém, ako dať verejnosti o sebe a svojej tvorbe vedieť. Preto som sa rozhodol vytvoriť priestor pre nové kapely či jednotlivcov, ktorí chcú svoju tvorbu predstaviť publiku,“ priblížil Mikla koncept Miklovice. „Chcem takto pomôcť nielen úplným nováčikom, no aj interpretom, ktorí sú možno aktívni už dlho, ale nedostali sa ďalej ako za hranice okresu alebo do miestneho kulturáku či krčmy. Ak sú ich skladby počúvateľné a dobre nahraté, dostanú priestor. Na žánri naozaj nezáleží,“ doplnil. Hosťom premiérovej časti programu bude spevák Edgar. Interpreti a kapely, ktoré majú záujem predstaviť sa v programe Miklovica, sa môžu prihlásiť prostredníctvom oficiálneho profilu relácie na Facebooku. Miklovicu bude Rádio Frontinus vysielať každú nedeľu od 18:00 do 20:00.
Róbert Mikla je známy najmä z prvého ročníka speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Neskôr sa venoval hudbe a moderovaniu. Pod pseudonymom Woytech Zenka vydal zbierku básní Maliar slov.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.