15. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Joe Manganiello nebude hrať v pripravovanom seriáli Six o vojenskej jednotke bojujúcej proti Talibanu. Ako uviedol anonymný zdroj magazínu Us Weekly, rodák z Pittsburghu od projektu odstúpil pre zdravotné problémy a fyzickú náročnosť, ktorú si vyžadovala jeho úloha. Problémy vyústili z už skôr existujúcich ťažkostí, pričom ďalší nemenovaný zdroj prezradil, že herec bude v poriadku a situácia je zvládnuteľná. Zástupca televíznej stanice History Channel zase potvrdil, že za neho hľadajú náhradu a výrobu série zatiaľ pozastavili.
Tridsaťdeväťročný manžel kolumbijskej herečky Sofíe Vergary mal v osemdielnej vojenskej dráme stvárniť lídra tímu Six špeciálnych jednotiek amerického námorníctva, Ripa Taggarta. Projekt bude sledovať vojakov na misii, v rámci ktorej majú zneškodniť vodcu radikálnej skupiny Taliban. V seriáli si zahrajú Barry Sloane, Dominic Adams, Edwin Hodge, Kyle Schmidt a Juan Pablo Raba.
Joe Manganiello sa do povedomia verejnosti dostal ako Eugene "Flash" Thompson v prvom filme o Spider-Manovi z roku 2002. Túto rolu si zopakoval aj v snímke Spider-Man 3 (2007) a zahral si napríklad aj vo filmoch Ako porodiť a nezblázniť sa (2012), Magic Mike (2012), Sabotáž (2014) alebo Magic Mike XXL (2015). V rokoch 2008 až 2010 účinkoval v projekte One Tree Hill (2003 - 2012), v rokoch 2006 až 2012 sa ukázal v niekoľkých epizódach sitkomu Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) a od roku 2010 stvárňoval Alcidea Herveauxa v seriáli True Blood: Pravá krv (2008 - 2014).

Internetoví užívatelia v Turecku stratili prístup k stránkam ruskej štátnej tlačovej agentúry Sputnik. O ich blokovaní, ktoré by mohlo zvýšiť napätie vo vzťahoch medzi Ruskom a Tureckom, informoval dnes šéfredaktor tureckej pobočky tohto média Mahir Boztepe.
Podľa jeho vyjadrenia pre agentúru Reuters je momentálne pre Turkov nedostupná stránka sputniknews.com, ako i tzv. subdomény. "Zaslali sme list regulačnému úradu, kde sa pýtame na dôvody. Nečakali sme nijaký zákaz," povedal Boztepe.
Vyjadrenie tureckého úradu pre reguláciu telekomunikačných a internetových služieb sa agentúre Reuters zatiaľ nepodarilo získať.
Vzťahy medzi Ruskom a Tureckom sa výrazne zhoršili vlani v novembri, keď počas misie na podporu pozemných operácií sýrskej armády zostrelila turecká stíhačka ruský stíhací bombardér Su-24. Moskva po tomto incidente zaviedla voči Turecku sériu najmä ekonomických sankcií a súčasne obvinila Ankaru z finančnej podpory teroristickej organizácie Islamský štát.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.