10. 4. 2016

MTV Movie Awards

MTV Movie Awards

Za film roka na sobotňajšom udeľovaní MTV Movie Awards vyhlásili dobrodružné sci-fi Star Wars: Sila sa prebúdza. Siedma epizóda vesmírnej ságy režiséra J.J. Abramsa, ktorá mala dovedna jedenásť nominácií, získala aj ďalšie dve ceny. Daisy Ridley si odniesla Zlatý popcorn za prelomový herecký výkon a Adam Driver si prevzal ocenenie za najlepšieho zloducha.
Po dve ceny získali snímky Deadpool a Ladíme 2. Ryan Reynolds, ktorý stvárnil antihrdinu Deadpoola, zvíťazil v kategórii Najlepší komediálny výkon a spolu s kolegom Edom Skreinom získal aj trofej za najlepší filmový súboj. Hudobná komédia Ladíme 2 zvíťazila zase v kategórii Herecké obsadenie a Najlepší filmový bozk (Rebel Wilson a Adam DeVine).
Leonarda DiCapria ocenili za herecký výkon vo filme Revenant: Zmŕtvychvstanie a cenu za najlepší ženský herecký výkon získala Charlize Theron, ktorá sa predstavila v postapokalyptickom sci-fi Mad Max: Zbesilá cesta. Snímka Straight Outta Compton zvíťazila v kategórii Pravdivý príbeh a najlepším dokumentom sa stal film Amy. Chris Pratt ovládol kategóriu Najlepší akčný výkon, Amy Poehler zase Najlepší virtuálny výkon za narozprávanie Radosti v animovanom filme V hlave a Jennifer Lawrence za stvárnenie Katniss Everdeen v snímke Hry o život: Drozdajka 2 získala cenu za najlepšieho hrdinu.
Na ceremoniáli, ktorý moderovali herci Dwayne Johnson a Kevin Hart, udelili aj dve špeciálne ocenenia. MTV Generation Award si odniesol Will Smith a Comedic Genius Award zase Melissa McCarthy. Počas slávnostného večera, ktorý sa konal v kalifornskom Burbanku vystúpili napríklad speváčky Ariana Grande a Halsey a zúčastnení tiež mohli vidieť nové, doteraz nezverejnené, zábery z filmov Captain America: Civil War, Jednotka samovrahov a Fantastické zvery a ich výskyt. Záznam z udeľovania si bude televízia MTV vysielať dnes.

Prehľad víťazov a víťaziek MTV Movie Awards 2016:

Film roka: Star Wars: Sila sa prebúdza
Pravdivý príbeh: Straight Outta Compton
Dokument: Amy
Najlepší ženský herecký výkon: Charlize Theron (Mad Max: Zbesilá cesta)
Najlepší mužský herecký výkon: Leonardo DiCaprio (Revenant: Zmŕtvychvstanie)
Najlepší akčný výkon: Chris Pratt (Jurský svet)
Prelomový herecký výkon: Daisy Ridley (Star Wars: Sila sa prebúdza)
Najlepší filmový súboj: Ryan Reynolds vs. Ed Skrein (Deadpool)
Najlepší filmový bozk: Rebel Wilson & Adam DeVine (Ladíme 2)
Najlepší hrdina: Jennifer Lawrence (Hry o život: Drozdajka 2)
Najlepší zloduch: Adam Driver (Star Wars: Sila sa prebúdza)
Najlepší komediálny výkon: Ryan Reynolds (Deadpool)
Najlepší virtuálny výkon: Amy Poehler (V hlave)
Herecké obsadenie: Ladíme 2

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.