14. 4. 2016

Zomrel Milan Králik

Zomrel Milan Králik
 
Vo veku 59 rokov zomrel dnes krátko predpoludním v Bratislave po dlhotrvajúcich zdravotných komplikáciách Milan Králik, jeden z prvých zakladateľov súkromného rozhlasového vysielania na Slovensku. TASR to potvrdil blízky spolupracovník zosnulého Róbert Oravec.
      Rodák z Bratislavy (*10. decembra 1956) žil v mladosti striedavo na Slovensku a v zahraničí, jeho otec pracoval v diplomatických službách. Venoval sa štúdiu jazykov, najviac francúzštine, z ktorej prekladal a tlmočil až do doby, kým sa nezačal naplno venovať médiám.
      Milan Králik stál pri vzniku slovenskej odnože francúzskeho Fun rádia, ktoré začalo vysielať 10. júna 1990. Vďaka nemu prišla do rádia z Francúzska prvá vysielacia technika, hudobné nosiče aj zvukové jingle. Vo Fun rádiu pôsobil až do roku 2007 na rôznych postoch ako programový riaditeľ, generálny riaditeľ, predseda predstavenstva. Od roku 2007 bol programovým riaditeľom Rádia Hey!, v rokoch 2013 až 2016 programovým konzultantom Rádia Aligátor. Bol vyhláseným gurmánom a podnikateľom v oblasti gastronómie.
      „Milan bol jedným z ľudí, ktorí sa zaslúžili nielen o to, že Fun rádio vzniklo, ale najmä, že začalo vysielať tak zázračne skoro po revolúcii, a to aj napriek vtedy neexistujúcim zákonom. Viac ako 15 rokov bol určite tou pravou dušou Fun rádia. Milan Králik bol tiež človekom, ktorý do rádia prijímal neskoršie najväčšie hviezdy šoubiznisu a mal ozajstný nos na talenty. Napriek dlhodobým zdravotným problémom odmietal ubrať zo svojho rýchleho životného štýlu, pohostinnosti a úprimného záujmu o kamarátov a kolegov,“ uvádza na svojej webovej stránke Fun rádio.



Copyright © TASR 2016