2. 5. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Britské vydanie magazínu Vogue oslávi 100. výročie svojho vychádzania s portrétom bývalej Kate Middletonovej, manželky princa Williama, na obálke. Kate je na snímke urobenej na vidieku podľa tlačovej agentúry AP vzácne uvoľnená. Má na sebe tmavohnedé sako a pánsky typ klobúka.
Vojvodkyňa z Cambridge sa rozhodla pre neformálny look na svojej prvej obálke Vogue. Autorom novej série snímok Kate je fotograf Josh Olins a Vogue ich prinesie vo svojom júnovom vydaní.
Niektoré z nich budú umiestnené v londýnskej Národnej portrétnej galérii, dodala AP. Vojvodkyňa má v pláne navštíviť galériu v stredu, aby si pozrela vystavené snímky magazínu Vogue.
Kate podľa Kensingtonského paláca "dúfa, že ľudia ocenia portréty so zmyslom pre uvoľnenú zábavu, s ktorým boli urobené".
Neformálne oblečenie i prostredie majú byť protiváhou formálnejších portrétov Kate, ktoré zvyčajne vznikajú z oficiálnych akcií za účasti členov kráľovskej rodiny.



Na tradičnej slávnostnej večeri združenia spravodajcov akreditovaných v Bielom dome, ktorá sa konala v noci nadnes vo Washingtone, odchádzajúci prezident USA Barack Obama hodnotil svoje pôsobenie vo funkcii a predpovedal aj výsledok novembrových prezidentských volieb.
Uviedol, že "na budúci rok o tomto čase bude na tomto istom mieste stáť niekto iný, a možno len hádať, ktorá to bude". Narážal tým priamo na Hillary Clintonovú, ktorá je favoritkou na nomináciu Demokratickej strany do volieb prezidenta USA. Ako je známe, v rokoch 2009-13 bola Clintonová ministerkou zahraničných vecí v Obamovej vláde.
Obama, ktorý po uplynutí svojho druhého funkčného obdobia koncom tohto roku opustí Biely dom, si "utiahol" aj z Clintonovej republikánskeho rivala, Donalda Trumpa, keď komentoval mieru jeho skúseností v zahraničnej politike.
Obama vyhlásil, že republikáni sú skeptickí k vízii, že Trump by mal byť ich kandidátom vo voľbách prezidenta USA.
"Hovoria, že nemá dosť skúseností v zahraničnej politike..., ale aby sme boli spravodliví: on (Trump) celé roky strávil stretnutiami s lídrami z celého sveta: s Miss Švédsko, Miss Argentína, Miss Azerbajdžan a inými," vyhlásil Obama narážajúc na to, že Trump bol donedávna majiteľom spoločnosti Miss Universe Organization, ktorá usporadúva Miss Universe a ďalšie súťaže krásy.

Copyright © TASR 2016

Palestínski predstavitelia odsúdili Eurovíznu pesničkovú súťaž 2016 za to, že bráni tomu, aby počas finále súťaže tento mesiac zaviala v Štokholme aj palestínska zástava.
Hlavný palestínsky vyjednávač Sáib Irikát vyjadril svoje rozčarovanie v liste adresovanom Jeanovi-Paulovi Philippotovi, šéfovi Európskej vysielacej únie (EBU), ktorá má Eurovíznu pesničkovú súťaž na starosti.
V liste, ktorý dnes dostala do rúk tlačová agentúra AP, Irikát píše, že toto rozhodnutie je "absolútne predpojaté a neprijateľné".
Palestínčania v Eurovízii nesúťažia.
EBU zverejnila minulý mesiac zoznam vlajok, ktoré v Štokholme nevyvesí. Na zozname sú napríklad vlajky Severocyperskej tureckej republiky, Kosova, španielskeho Baskicka a extrémistickej organizácie Islamský štát.
S rozhorčením reagovali už v piatok Španieli, ktorým sa nepáčilo najmä to, že sa v zozname "neprípustných" vlajok ocitlo Baskicko vedľa Islamského štátu.
EBU sa na Facebooku za zoznam ospravedlnila a uviedla, že ho zlikvidovala. Následne uviedla, že nepripustí vyvesenie vlajok či zástav, ktoré sú "urážlivé, diskriminačné, nevhodné, politickej alebo náboženskej povahy".

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.