11. 11. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Budúci prezident USA Donald Trump pripísal médiám vinu na protestoch, ktoré sa proti nemu konajú v mnohých amerických mestách.
"Práve sa skončili veľmi úprimné a úspešné prezidentské voľby. A teraz protestujú profesionálni demonštranti, podnecovaní médiami. Veľmi nespravodlivé!" napísal Trump v noci nadnes na svojom twitterovom konte.
Zároveň sa však pochvalne vyjadril o štvrtkovom stretnutí so súčasným prezidentom Barackom Obamom, ktoré bolo podľa neho "naozaj dobré" a malo "výbornú chémiu". Slovami "Melanii sa veľmi páčila pani O!" zasa komentoval stretnutie svojej manželky s prvou dámou Michelle Obamovou, ktoré sa uskutočnilo v rovnaký deň.
Ide o prvé Trumpovo vyjadrenie na adresu médií od jeho víťazstva v utorňajších voľbách.
Protesty jeho odporcov pritom pokračovali aj túto noc. Hlásené boli okrem iného z Oaklandu, Washingtonu, Los Angeles, Minneapolisu, Baltimoru, Filadelfie, Dallasu, New Yorku, Portlandu a Salt Lake City.
Situácia sa najviac vyhrotila v Portlande v štáte Oregon, kde podľa polície došlo k nepokojom a rozsiahlym prejavom "kriminálneho a nebezpečného správania". Na policajtov hádzali násilníci rôzne predmety a poškodzovali autá a verejný majetok. Medzi protestujúcich sa zamiešali členovia anarchistických skupín, ktorí odmietali výzvy pokojne protestujúcich občanov, aby prestali s násilnosťami, uviedla polícia na svojom twitterovom konte @PortlandPolice. V meste došlo najmenej k jednej hromadnej bitke a hlásené boli aj fyzické útoky na vodičov.
V kalifornskom meste San Jose demonštranti zablokovali dopravu na diaľnici č. 87 a v jej okolí, uviedla televízia NBC Bay Area. Demonštrácie pokračovali tretiu noc aj v Oaklande, kde v stredu boli zranení traja policajti.
Demonštranti sa opäť zišli pred mrakodrapom Trump Tower v Chicagu. Zatiaľ čo v stredu ich boli niekoľko tisíc, túto noc sa tam zhromaždilo okolo 50 ľudí, informovala agentúra AP.
Trump vyvolal počas intenzívnej predvolebnej kampane pobúrenie určitej časti nielen americkej verejnosti mnohými kontroverznými výrokmi vrátane navrhovaného zákazu vstupu moslimom do krajiny, označením Mexičanov za sexuálnych násilníkov a zločincov či plánom výstavby protiimigračného múru na mexicko-amerických hraniciach.

Americký herec Christopher Lloyd si zahrá v populárnom seriáli Teória veľkého tresku (2007). Sedemdesiatosemročný rodák z mesta Stamford v Connecticute by sa mal podľa informácií magazínu The Hollywood Reporter objaviť v jednej z epizód aktuálnej sezóny, ktorú televízia CBS odvysiela prvého decembra. Detaily o jeho postave ani dej spomínanej časti zatiaľ tvorcovia nezverejnili. "Sme veľmi nadšení, že môžeme pracovať s Christopherom Lloydom a myslíme si, že sme vymysleli vtipnú rolu, ktorú si fanúšikovia naozaj užijú," vyjadrili sa o novom obsadení v spoločnom stanovisku výkonní producenti Chuck Lorre, Bill Prady a Steve Molaro.
Sitkomu o vedcoch, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena, sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Na konto si dva razy pripísal cenu asociácie televíznej kritiky pre najlepší komediálny seriál (2009, 2013). Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari Jim Parsons (Sheldon), ktorý získal štyri ceny Primetime Emmy (2010, 2011, 2013, 2014) i Zlatý glóbus (2011). Okrem toho v sérii účinkujú Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Mayim Bialik (Amy) či Melissa Rauch (Bernadette).
Christopher Lloyd je známy najmä ako Emmett "Doc" Brown z trilógie Návrat do budúcnosti (1985, 1989, 1990). Diváci ho môžu poznať aj ako strýka Festera z filmov Rodina Addamsovcov (1991) a Addamsova rodina II (1993). Často ho obsadzujú do výstredných alebo komických úloh. Jeho hlas počuť napríklad v pôvodnom znení snímok Strážca kníh (1994), Anastázia (1997) alebo Cesta na Mesiac 3D (2008). Medzi ďalšie významné tituly, v ktorých si zahral, patria Prelet nad kukučím hniezdom (1975), kde stvárnil psychiatrického pacienta, seriál Taxi (1978-1982, 1982-1983) alebo filmy Star Trek III: Hľadanie Spocka (1984), Kto obvinil králika Rogera? (1988), Alica v krajine zázrakov (1999), Muž na Mesiaci (1999) či Volanie divočiny (2009).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.