8. 11. 2016

RVR má novú predsedníčku

RVR má novú predsedníčku


Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) si zvolila nového predsedu a podpredsedu. Šéfkou sa stala doterajšia podpredsedníčka Rady Marta Danielová. Vo funkcii nahradí odchádzajúceho predsedu Miloša Mistríka. Podpredsednícke kreslo po Danielovej preberie člen Rady Ľubomír Kmec. Informovala o tom dnes hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.
"Plánujem nadviazať na dobré tradície v činnosti Rady a budem sa snažiť, aby Rada bola aj naďalej rešpektovaným orgánom, ktorý dôsledne dbá na dodržiavanie príslušných zákonov," povedala novozvolená predsedníčka. Dlhoročná novinárka a niekdajšia podpredsedníčka Rady STV je členkou Rady pre vysielanie a retransmisiu od decembra 2012. V januári 2015 bola zvolená za podpredsedníčku.
Mistrík bol predsedom Rady dvakrát. "Bol som predsedom osem rokov a vždy som sa pokúšal spolu s kolegami dosiahnuť nezávislé a objektívne rozhodovanie, založené na odbornom posudzovaní vecí. Teraz prichádza čas, aby som sa opäť naplno mohol venovať vedeckej a pedagogickej činnosti v Ústave divadelnej a filmovej vedy SAV a na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. Okrem toho mám rozbehnuté ďalšie spolupráce, napríklad s parížskou Sorbonnou," uviedol.

Copyright © TASR 2016