3. 11. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
 

Okresný súd v Trenčíne vyhovel v plnom rozsahu žalobe spoločnosti CET 21 a uložil dubnickej spoločnosti TV-SAT zdržať sa akéhokoľvek šírenia programu stanice TV Nova a ďalších voľne šírených staníc skupiny. TASR informovala koordinátorka korporátneho PR Jana Ondrejechová.
Ide podľa nej o prvé finálne právoplatné rozhodnutie súdu, ktorým bola jednoznačne preukázaná nezákonnosť konania žalovaného. Súd súčasne žalovanému uložil povinnosť odstrániť všetky informácie o šírení a dostupnosti programov skupiny Nova.
Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa žalovaný na pojednávaní uviedol, že súhlasí so žalobou v celom rozsahu. „Po vyhlásení rozsudku právny zástupca žalobcu a žalovaný súhlasne uviedli, že sa vzdávajú práva podať odvolanie voči vyhlásenému rozsudku. Rozsudok bol vyhlásený 13. októbra tohto roku,“ doplnil Tarabus.
„Výsledky súdnych pojednávaní potvrdzujú neoprávnenosť šírenia našich kanálov, ku ktorému sme nedali súhlas. Naďalej pokračujeme v rovnakých krokoch a slovenským divákom ponúkame ich obľúbený obsah v rámci medzinárodnej stanice NOVA International,“ uviedol zástupca riaditeľa sekcie nových médií a diverzifikácie skupiny Nova Petr Horák.

Copyright © TASR 2016