16. 5. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 





Úspešná animovaná séria Toy Story (1995, 1999 a 2010) sa vráti v podobe televízneho filmu. Americká televízia ABC odvysiela v októbri 30-minútový film s názvom Toy Story of Terror, v ktorom sa stretne aj pôvodné herecké obsadenie. Informovala o tom webová stránka TVGuide.com. Svoje hlasy do filmu opäť prepožičajú Tom Hanks a Tim Allen, ktorí vo filmovej sérii narozprávali Woodyho a Buzza. Predstavia sa v ňom aj Don Rickles (Mr. Potato Head), Wallace Shawn (Rex), Joan Cusack (Jessie), Timothy Dalton (Mr. Pricklepants) a Kristen Schaal (Trixie).
Špeciál z produkcie štúdia Pixar bude sledovať dobrodružstvá hračkových hrdinov po udalostiach z filmu Toy Story 3: Príbeh hračiek (2010). "Bonnie ide s mamou na výlet k starej mame a hračky sú v kufri auta. Dostanú ale defekt a noc musia stráviť v moteli," načrtla príbeh pripravovanej snímky producentka Galyn Susman. Film, ktorý plánujú vysielať niekedy okolo Halloweenu, by mal mať trochu hororový nádych. Jedna z hračiek sa stratí a ostatní sa ocitnú uprostred záhadných udalostí, ktoré musia vyriešiť skôr, ako podobný osud postihne všetkých. Tvorcovia sa pritom inšpirovali klasikami hororového žánru, ako sú Psycho (1960), Votrelec (1979) alebo Predátor (1987), no snímka bude vhodná pre dospelých i deti.
Podľa režiséra Angusa MacLanea našli v televízii podporu pre vznik "strašidelného, nie nutne halloweenskeho televízneho špeciálu Toy Story". I keď sa síce objavili obavy, aby snímka nebola pre deti príliš desivá, podarilo sa im podľa neho nájsť rovnováhu a zároveň zostať verní Toy Story i žánru. "Čo sa týka dospelých, vždy som bol presvedčený, že tieto filmy robíme pre seba. Myslím, že je to zábavné ako ostatné Toy Story a myslím, že je tam množstvo vecí, ktoré pochopia len dospelí," doplnil.
Spoločnosť Disney vo februári odmietla klebety o prípravách štvrtého celovečerného filmu zo série Toy Story a začiatkom apríla potvrdila pokračovanie úspešného pixarovského animáku Hľadá sa Nemo (2003). Hlavnou hrdinkou snímky s originálnym názvom Finding Dory (v preklade Hľadá sa Dory) bude zábudlivá modrá rybka Dory, ktorá v prvom filme pomáhala klaunovi očkatému Marlinovi hľadať strateného syna Nema. Do kín by sa mal film dostať v novembri 2015.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 



Americký Biely dom a členovia Kongresu vyhlásili, že obnovia snahy o schválenie návrhu zákona na ochranu novinárov a ich dôverných zdrojov.
Minister spravodlivosti Eric Holder v stredu vypovedal ako svedok pred výborom Snemovne reprezentantov Kongresu USA o tom, ako jeho ministerstvo tajne prešetrovalo záznamy telefonátov reportérov tlačovej agentúry Associated Press (AP) - zrejme v súvislosti s únikom prísne tajných informácií, ktoré sa týkali minuloročného zmareného pokusu o teroristický útok.
Na prezidenta Baracka Obamu sa po prevalení aféry v AP zniesla vlna kritiky za hrubé porušenie ústavou chráneného práva slobody tlače.
Návrh zákona o slobodnom toku informácií, ktorý v roku 2009 uviazol v Kongrese, by chránil novinárov pred vynúteným odhalením ich dôverných zdrojov, kým by sa nevyčerpali všetky iné pokusy, ako informáciu získať a verejnosť by nemala na odhalení zdroja intenzívny záujem.
Po konzultácii s Bielym domom predložil demokratický senátor Chuck Schumer návrh zákona v Senáte, informoval podľa tlačovej agentúry DPA hovorca Bieleho domu Jay Carney.
"Tento zákon by držal v rovnováhe potreby národnej bezpečnosti a právo verejnosti na slobodný tok informácií," uviedol Schumer vo vyhlásení. "Prinajmenšom by náš zákon zabezpečil slobodnejší, uváženejší postup v tomto prípade," citovala ho agentúra Reuters.
Kongresman John Conyers, ktorý je tiež demokrat, povedal, že ho predloží v dolnej komore Kongresu. Podľa neho je to "opatrenie zdravého rozumu."

Copyright © TASR 2013