14. 5. 2013

Naozaj ?

Naozaj ?


 

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's Ratings Services (S&P) zvýšila v utorok dlhodobý rating záväzkov mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises Ltd. (CME) na B- zo stupňa CCC+. Ratingu pridelila stabilný výhľad. Agentúra tak reaguje na očakávané zlepšenie likvidity spoločnosti vďaka tomu, že predala obyčajné akcie za 150 mil. eur a konkrétnym záujemcom predá prioritné akcie za 200 mil. eur.
Tieto transakcie majú zvýšiť likviditu spoločnosti, ktorá k 31. marcu 2013 predstavovala 123 mil. USD, o približne 40 mil. USD. Likvidita spoločnosti tak bude na "adekvátnej" úrovni a umožní CME zvládnuť záporný cash flow, ktorý podľa agentúry S&P čaká spoločnosť v tomto roku.
Central European Media Enterprises (CME) prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.